Dolazak dijaspore na glasanje

0

Neposredno pred održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, na portalu „Bosnjaci.net“ objavljeni su spiskovi birača bošnjačke populacije koji žive u inostranstvu, a koje aktivisti Demokratske partije socijalista kontaktiraju kako bi došli da glasaju na izborima za tu partiju, a zauzvrat će im biti plaćeni putni troškovi.

DPS dovodi glasače iz dijaspore: Portal „Bosnjaci.net“ objavio je deset dana pred održavanje parlamentarnih izbora spiskove nekoliko stotina birača iz dijaspore, koje Demokratska partija socijalista poziva da dođu na glasanje, uz obezbijeđene putne troškove dolaska u Crnu Goru.

Spiskovi sadrže imena i prezimena građana iz dijaspore, mahom bošnjačke populacije, njihove matične brojeve, zatim kolonu u kojoj je potrebno upisati da li je građanin stigao u Crnu Goru ili ne, dok je istovremeno 13 osoba imenovano za koordinatore akcije.

Koordinatori su bili zaduženi za pojedine lokacije, poput Petnjice, Vrbice, Lagatora i drugih mjesta, sa jasnim zadatkom da kontaktiraju građane iz dijaspore koji su porijeklom iz tih mjesta i ponude im troškove prevoza do Crne Gore kako bi na izborima glasali za vladajuću partiju. Na spiskovima se, pored imena svakog koordinatora, nalazio i njegov kontakt telefon.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.