U izbornom periodu uvećani izdaci za eksproprijaciju

0

Izdaci za eksproprijaciju zemljišta građanima, koje država isplaćuje u zamjenu za zemljište koje uzima u vlasništvo zbog izgradnje infrastrukturnih projekata, značajno su uvećani u septembru 2016. godine, kada je po tom osnovu isplaćeno 800 hiljada eura, što se poklopilo sa periodom neposredno prije održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija za izdatke za eksproprijaciju je u prva dva mjeseca izborne kampanje, odnosno u julu i avgustu 2016. godine isplaćeno nepunih 200 hiljada eura. Od toga je u julu isplaćena 101 hiljada eura, dok je u avgustu izdvojeno 107 hiljada eura.

U septembru 2016. godine, odnosno u mjesecu pred održavanje parlamentarnih izbora, za izdatke za eksproprijaciju je isplaćeno čak 800 hiljada eura, što je višestruko uvećanje u odnosu na prethodna dva mjeseca.

Od iznosa od 800  hiljada eura čak 430 hijada je isplaćeno sa Programa Ministarstva finansija koji se naziva „Politika i propisi u oblasti poreza“, sa kojeg budžetom nijesu bile planirane isplate po osnovu eksproprijacije.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.