U izbornom periodu vojska Crne Gore probijala puteve

0

Za predizbornu kampanju parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori veoma je zanimljivo da je i Vojska Crne Gore učestvovala u izvođenju lokalnih infrastrukturnih radova, i to na području Glavnog grada Podgorice, tako što je zaključivala ugovore o poslovno tehničkoj saradnji.

U julu 2016. godine je Ministarstvo odbrane potpisalo sa Glavnim gradom Podgorica dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji se odnose na proširenje i rekonstrukciju nekoliko puteva na nepristupačnom području Podgorice.

Ugovorima se Vojska obavezala da će, bez naknade, svojim radnom snagom i mehanizacijom proširiti i rekonstruisati nekoliko puteva, te izvršiti sječu šiblja na lokalnim putevima. Glavni grad je obavezao da obezbijedi gorivo potrebno za rad mehanizacije.

Zanimljivo je da se u ugovorima navodi da je cilj angažovanja Vojske praktična obuka njenih pripadnika za buduće zadatke u ratnim i mirnodopskim uslovima, te podrška civilnom stanovništvu. Sa druge strane, kao cilj Glavnog grada navedeno je unapređenje postojeće lokalne saobraćajne infrastrukture.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.