Reagovanje na izjavu ministra Branimira Gvozdenovića

0

Nismo ni očekivali da će ministar Gvozdenović argumentima odgovoriti na činjenice, jer od njega to nismo ni navikli. Umjesto odgovornog ponašanja jednog ministra, Gvozdenović je ponovo pribjegao žalopojkama kako ga “MANS ne voli” i teorijama zavjere gdje je on centralna žrtva, naravno potpuno nevin.

MANS se i u ovom slučaju, kao i svaki put do sada, služio samo činjenicama i informacijama koje smo dobili od Ministarstva održivog razvoja, pa zbog toga i dalje insistiramo da nam ministar Gvozdenović saopšti koja je to procedura koja omogućava da se gradjevinske i upotrebne dozvole izdaju onako kako ih je on izdavao. Najobičnija je glupost da se MANS okomio na bilo koga, ali naglašavamo da polaganje računa za svoje postupke nije stvar izbora za Gvozdenovića, već njegova obaveza koju on očigledno nakon svih ovih godina nije shvatio za ozbiljno.

Kada je u pitanju radna biografija Branimira Gvozdenovića, razumljivo nam je da je i njemu bolno podsjećanje na sve ono što je i za koga radio tokom svoje karijere, ali to je ogledalo u koje će ministar morati da se pogleda prije ili kasnije.

Konačnu ocjenu da li su naše sumnje o njegovoj povezanosti sa Šarićima utemeljene ili ne, daće nadležno tužilaštvo, a ministar Gvozdenović ne bi trebao bude toliko nervozan ukoliko je zaista radio sve po zakonu kako tvrdi. Napadi na MANS mu svakako ne mogu pomoći da umanji svoju krivicu i odgovornost za trenutno stanje u sektoru prostornog planiranja i izgradnje objekata.

Na žalost ministra Gvozdenovića, MANS će nastaviti da istražuje i prati rad svih onih javnih funkcionera za koje postoji sumnja da su kršili zakone i propise ili su bili korumpirani i održavali veze sa priadnicima organizovanog kriminala.

Dejan Milovac
Direktor Centra za istraživanja
MANS

Komentari su isključeni.