Akcije u gradovima po sjeveru Crne Gore

0

itstimeMANS će tokom sledeće nedelje organizovati više akcija u gradovima na sjeveru Crne Gore, kako bi pomogao građanima da što bolje iskoriste Zakon o slobodnom pristupu informacijama i da od državnih i lokalnih organa zatraže sve one podatke koji su im neophodni.

U pet gradova na sjeveru, koje ćemo posjetiti tokom sledeće sedmice, organizovaćemo info štandove preko kojih će građani moći da podnose zahtjeve za informacijama i da dobiju besplatnu pravnu pomoć posvećenu slobnodnom pristupu informacijama. Poseban fokus biće stavljen na dvije oblasti – transparentnost stečajnog postupka te zaštitu životne sredine, u skladu sa zaključcima Okruglog stola koji je održan prošlog četvrtka.

U utorak, 10. jula posjetićemo Bijelo Polje i u 11 časova u organizovati info štandove u glavnoj gradskoj ulici. Istog dana, u 17 časova, info štandovi će biti organizovani u glavnoj gradskoj ulici u Beranama, dok ćemo nešto kasnije sa info štandovima posjetiti i Beranselo, kako bismo u zajedničkoj akciji sa Savjetom Mjesne zajednice obezbijedili da građani Beransela dobiju relevantne podatke o stanju životne sredine u ovoj oblasti.

U srijedu, 11. jula, info štandove ćemo organizovati u glavnoj gradskoj ulici u Rožajama sa početkom u 11 časova.

Dan nakon toga, u četvrtak 12. jula info štandove ćemo organizovati ispred Opštine u Pljevljima, sa početkom u 11 časova, dok ćemo kasnije istog dana, zajedno sa aktivistima NVO Breznica iz Pljevalja posjetiti jalovište “Šule” kako bismo stanovnicima te oblasti omogućili da pitaju državne organe o stanju životne sredine ljudi koji žive u neposrednoj blizini ovog jalovišta.

Pozivamo građane da dođu na info štandove, kako bi od relevantnih državnih i lokalnih organa tražili informacije o stečajnim postupcima u svojim preduzećima, ali i o tome koliko je zagađena okolina u kojoj žive.

Ove aktivnosti dio su projekta “Imaš pravo da znaš” koji finansira Evropska Unija, poredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a koji sprovodi MANS.

S poštovanjem,
MANS

Komentari su isključeni.