Azmont akademija

0

U Bijelom Polju je u martu 2014. godine, uoči održavanja lokalnih izbora u 11 crnogorskih opština, otvoren Centar za obuku nezaposlenih lica – Azmont akademija – radi obuke većeg broja lica i njihovog kasnijeg zapošljavanja na projektu izgradnje luksuznog turističkog kompleksa „Portonovi“ u Herceg Novom, čiji je investitor azerbejdžanska kompanija ‘’Azmont investments’’.

Ova studija će pokazati kako je osnivanje Akademije radi  zapošljavanja objavljeno u predizbornom periodu, a da je otvaranje novih radnih mjesta u potpunosti izostalo. Sam tajming otvaranja Akademije, što je čin kojem su prisustvovali vodeći funkcioneri Demokratske patije socijalista, iskorišteno je radi ostvarenja političke prednosti te partije na terenu.

Još u januaru 2013. godine Vlada Crne Gore je Opštini Bijelo Polje dala bez naknade na privremeno upravljanje i korišćenje nepokretnosti koje su bile u svojini Crne Gore, a nalaze se na teritoriji te opštine. Radi se o površini od skoro 322 hiljade kvadrata na mjestu bivšeg vojnog kompleksa Cerovo. Vlada je prethodno bezuspješno pokušavala da lokaciju izda u zakup.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti ovdje (PDF)

Komentari su isključeni.