Do 16 časova podnijeto 66 krivičnih prijava, najviše zbog povrede slobode opredjeljenja pri glasanju

0

Do 16 časova podnijeto 66 krivičnih prijava, najviše zbog povrede slobode opredjeljenja pri glasanju

Od otvaranja biračkih mjesta pa do 16 časova na SOS telefon MANS je kontaktiralo 366 građana. Skoro 70% prijavljenih slučajeva se odnosi na sumnje da su počinjena krivična djela protiv izbornih prava, a manji broj građana se sada raspituje o biračkim mjestima na kojima mogu ostvariti pravo glasa.

Preko 70% prijavljenih mogućih krivičnih djela se odnosi na sumnje u povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, po 10% na povredu tajnosti glasanja sa elementima krivičnog djela, kao i sprečavanje glasanja i sprečavanje posmatrača, oko 6% se odnosi na sastavljanje netačnog biračkog spiska.

Do 16 časova MANS je podnio 66 krivičnih prijava na osnovu dokaza koje su nam dostavili građani i posmatrači, a ubjedljiva većina njih se odnosi na sumnje da su počinjena krivična djela povrede slobode obredjeljenja pri glasanju.

Čak 30 slučajeva se odnosi na krivična djela za koja se sumnja da su počinjena u Podgorici, šest u Baru, pet na Cetinju, četiri u Bijelom Polju i Nikšiću, tri u Danilovgradu, po dva u Herceg Novom, Kotoru, Mojkovcu, Rožajama i Ulcinju, kao i po jedno u Beranama, Kolašinu, Petnjici, Šavniku i Tivtu.

Pozivamo građane da nam prijave moguća krivična djela protiv izbornih prava na brojeve telefona 020 266 326, 266 327 i 266 328, 069 446 094 (Viber), 067 262 724 ili na mailove mans@t-com.me, nvomans@gmail.com.  Krivična djela je moguće prijaviti i putem facebook naloga NVO MANS i Izbori.se

 

Komentari su isključeni.