Do 18:00 časova Specijalnom tužiocu podnijeto 75 krivičnih prijava

0

Od otvaranja biračkih mjesta pa do 18 časova na SOS telefon MANS je kontaktirao 431 građanih. Većina prijavljenih slučajeva se odnosi na sumnje da su počinjena krivična djela protiv izbornih prava, a manji broj građana se raspituje o biračkim mjestima na kojima mogu ostvariti pravo glasa.

Građani najčešće prijavljuju sumnje u krivična djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, a manji broj se odnosi na povredu tajnosti glasanja sa elementima krivičnog djela i sprečavanje glasanja, kao i sastavljanje netačnog biračkog spiska.

Do 16 časova MANS je podnio 75 krivičnih prijava na osnovu dokaza koje su nam dostavili građani i posmatrači, a ubjedljiva većina njih se odnosi na sumnje da su počinjena krivična djela povrede slobode obredjeljenja pri glasanju.

Čak 31 slučaj se odnosi na krivična djela za koja se sumnja da su počinjena u Podgorici, sedam u Baru, po pet na Cetinju i u Nikšiću, po četiri u Bijelom Polju i Mojkovcu, tri u Danilovgradu, po dva u Beranama, Herceg Novom, Kotoru, Rožajama i Ulcinju, kao i po jedno u Pljevljima, Kolašinu, Petnjici, Šavniku i Tivtu.

Još jednom izražavamo veliku zabrinutost zbog nezabilježene cenzure internet i gađenja servisa Viber i Watss Up koje građani masovno koriste da nam dostave dokaze o mogućem vrđenju krivičnih djela protiv izbornih prava.

Pozivamo građane da nastave da prijavljuju moguća krivična djela protiv izbornih prava na brojeve telefona 020 266 326, 266 327 i 266 328, 069 446 094, 067 262 724 ili na mailove mans@t-com.me, nvomans@gmail.com.  Krivična djela je moguće prijaviti i putem facebook naloga NVO MANS i Izbori.se

Komentari su isključeni.