Do 20:00 časova podnijeto 111 krivičnih prijava, konačan broj nakon provjere svih pristiglih slučajeva

0

Od otvaranja biračkih mjesta pa do 20 časova na SOS telefon MANS je kontaktiralo 489 građana. Većina prijavljenih slučajeva se odnosila na sumnje da su počinjena krivična djela protiv izbornih prava, a manji broj građana se raspitivao o biračkim mjestima na kojima mogu ostvariti pravo glasa.

Građani su najčešće prijavljivali sumnje u krivična djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, a manji broj se odnosio na povredu tajnosti glasanja sa elementima krivičnog djela i sprečavanje glasanja, kao i sastavljanje netačnog biračkog spiska.

Do 20 časova MANS je podnio 111 krivičnih prijava Specijalnom tužilaštvu na osnovu dokaza koje su nam dostavili građani i posmatrači. Većina krivičnih prijava se odnosi na sumnje da su počinjena krivična djela povrede slobode opredjeljenja pri glasanju. Do 22:00 časa MANS će saopštiti konačnu informaciju o ukupnom broju podnijetih krivičnih prijava jer je određeni broj slučajeva u fazi provjere.

Čak 51 slučaj se odnosi na krivična djela za koja se sumnja da su počinjena u Podgorici, osam u Baru, sedam u Bijelom Polju, po šest na Cetinju i u Nikšiću, po pet u Mojkovcu i Kotoru, četiri u u Danilovgradu, po tri u Herceg Novom, Pljevljima i Beranama, dva u Rožajama i Ulcinju, kao i po jedno u Kolašinu, Petnjici, Šavniku, Budvi i Tivtu.

Pozivamo Specijalnog tužioca da obavijesti javnost o rezultatima postupanja tužilaštva i policije po krivičnim prijavama protiv izbornih prava.

MANS

Komentari su isključeni.