Dodijeljene nagrade za istraživačko novinarstvo – Hrabro protiv korupcije

0

Dodjelom nagrada za najbolju istraživačku priču na temu korupcije i organizovanog kriminala MANS je okončao projekat podržan od strane Evropske unije koji je imao za cilj da pomogne razvoj istraživačkog novinarstva u Crnoj Gori. Prethodnih mjeseci smo radili sa većinom zainteresovanih novinarskih redakcija kako bi njihovi novinari dobili sva potrebna znanja i vještine neophodne za izradu dobrih istraživačkih priča.

Tokom trajanja prijekta kombinovali smo aktivnosti obuka i pružanja tehničke podrške zainteresovanim novinarima, počev od upoznavanja sa najmoderninim tehnikama istraživačkog novinarstva i značaja slobodnog pristupa informacijama za dobijanje ključnih podataka, pa sve do zajedničkog rada na konkretnim istraživačkim pričama.

MANS će i nakon završetka projekta nastaviti da pruža podršku svim novinarima koji su zainteresovani za ozbiljan istraživački radi i dovoljno hrabri da budu dio ekipe koja će uprkos svemu nastaviti da traga za istinom.

Zbog toga, sa ponosom predstavljamo dobitnike nagrade za najbolju istraživačku priču na temu korupcije i organizovanog kriminala koju dodjeljuju Evropska unija u Crnoj Gori i NVO MANS.🏆🍾⭐️

🥇PRVA NAGRADA 
“Mehanizam – Poslovna tajna”
Mirko Boskovic i Dušica Pavlović – RTCG

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete preuzeti priču – Mehanizam “Poslovna tajna”

 

🥈DRUGA NAGRADA
Serijal “Plagijat”
Tina Popovic – ND “Vijesti”

 

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete preuzeti priču – Serijal “Plagijat”

 

🥈DRUGA NAGRADA
“Biznisi predsjedikovog sestrića”
Stanko Radulović – “LUPA”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete preuzeti priču – Biznisi predsjednikovog sestrića


🥉
 TREĆA NAGRADA
Serijal “Stambena korupcija”
Ana Ostojić – Dnevne novine “DAN”

 

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete preuzeti priču – Serijal “Stambena korupcija”

Komentari su isključeni.