Formiran krivični predmet u slučaju imovine Duška Golubovića 

0

U Specijalnom državnom tužilaštvu je formiran krivični predmet povodom dokumentacije koju je dostavio Istraživački centar MANS-a, potvrdio je državni tužilac Vukas Radonjić.
 
U odgovoru na upit MANS-a, Radonjić je naveo i da je ovaj predmet već dodijeljen u rad, te da je pokrenut postupak izviđaja.
 
MANS je nakon objave istraživačke priče o imovini porodice bivšeg obavještajca i pripadnika Uprave policije, Duška Golubovića, kompletnu dokumentaciju do koje je došao dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu. Dokumentacija je sadržala ugovore o kupovini nekretnina, te fakture o nabavci više motornih dozvola, te podatke o gradnji luksuznog stambenog-poslovnog objekta u Gornjoj Gorici.
 
Podaci do kojih je MANS došao tokom ovog istraživanja pokazuju da je porodica Duška Golubovića u periodu od deset godina na kupovinu više nekretnina i luksuznih vozila izdvojila preko milion eura. Sa druge strane, Golubović je tvrdio da je svu imovinu stekao legalno i uz pomoć porodice, te da se nikada nije bavio kriminalnim poslovima. 
Podsjećanja radi, MANS je otkrio da je Luka Golubović, stariji sin Duška Golubovića, tokom 2013. godine kao dvadesetogodišnji student potpisao više ugovora za kupovinu vozila i nekretnina, vrijednih blizu 200.000 eura.
 
U periodu do 2021. godine Golubovići su kupovali više vrijednih nekretnina i luksuznih vozila, uključujući BMW X4 plaćen 57.000 eura i Porsche Macan, vrijedan 78.000 eura.


 
Ispitivanje porijekla imovine funkcionera i sa njima povezanih lica, naročito onih koji se nalaze u pravosuđu i sektoru bezbjednosti, i dalje ostaju jedan od najvećih izazova kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i korak koji se ne smije preskočiti ukoliko želimo održive reforme pomenutih sektora.
​​​​​​
​MANS

Komentari su isključeni.