Građani nudili glas u zamjenu “za asfalt”

0

Uoči oktobarskih parlamentarnih izbora 2016. godine u medijima je objavljen znatan broj članaka u kojima su građani otvoreno optuživali da se ulice renoviraju samo u dijelovima naselja u kojima žive glasači vladajuće partije, a zabilježeni su i primjeri da su pojedini nudili svoj glas u zamjenu „za asfalt“.

U Opštini Nikšić je jedan stanovnik prigradskog naselja u Budoškoj ulici, u vrijeme dok je trajala izborna kampanja, javno obećao da će obezbijediti 30 glasova onoj političkoj grupaciji koja „dovede asfalt“ do njihovih kuća.

Izjavu mještanina prenijeli su mediji, a on je tvrdio da je lokalna vlast u Nikšiću već 20 godina obećavala da će realizovati infrastrukturni projekat saniranja Budoške ulice, zbog koje imaju problema tokom cijele godine, kako zbog prašine, tako i zbog kiše i snijega. Ukazao je da je i pred referendum o nezavisnosti Crne Gore, koji je održan u 2006. godini, mještanima bilo obećano da će mašine izaći na teren i asfaltirati put, ali se to nije desilo. Stoga je javno ponudio da će obezbijediti 30 glasova onoj političkoj grupaciji koja asfaltira ulicu do njihovih kuća.

Mještani u prigradskim naseljima u Podgorici, Kolašinu ili Gusinju su izjavljivali da se putevi u pojedinim područjima asfaltiraju samo do glasača vladajuće Demokratske partije socijalista. U tome su najdalje otišli mještani Golubovaca, u Opštini Podgorica, koji su predsjednika Gradske opštine Dragana Radonjića optužili da gradska vlast asfaltira samo ulice u kojima stanuju glasači vladajuće partije.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.