Gradske službe uklanjaju transparente

0

Podgorica – Aktivisti MANS-a, Unije sindikata i Studentske unije, kao i volonteri koji podržavaju protest 18.marta, postavili su transparente i distrubuirali materijal kojim pozivamo građane da nam se u nedjelju pridruže na podgoričkom Trgu Republike.

Transparentni „Vrijeme je“ postavljeni su na nekoliko mjesta u Kotoru, Nikšiću, u Mojkovcu i na tvrđavi Lesendro u Skadarskom jezeru.

U centru Podgorice gradske službe već pokušavaju da uklone plakate, a direktori pojedinih škola pokušavaju da izvrše pritisak na sindikalne aktiviste kojima ne dozvoljavaju da podijele propagandi materijal u školama.

MANS i Sindikat prosvjete Podgorica uputili su pismo ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću od koga očekujemo da zaustavi atak na slobodu izbora i sindikalnu aktivnost.

Mogu da otpuste jednog nastavnika, ali ne mogu sve. Profesori i svi oni koji podržavaju veliki protest treba da znaju da nijesu sami.

Organizatori protesta su početkom ove sedmice uputili dopise državim organa u kojima ih upozoravamo da ne smiju da krše prava zaposlenih na slobodu mišljenja i govora.Najoštrije osuđujemo pritiske na svakog pojedinca koji podržava proteste, a MANS i Sindikat će pružiti pravnu pomoć svima onima koji budu imali probleme zbog podrške protestima.

MANS i Sindikat prosvjete Podgorica

Komentari su isključeni.