I preminulima promjenili biralište

0

Iz MUP-a su “Vijestima” odgovorili da nisu znali da je ta osoba preminula

Među onima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obavijestilo da im je promijenjeno biračko mjesto na parlamentarnim izborima  je i I. R., koja je preminula 2002. godine.

U dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid navodi  se da joj je promijenjeno biračko mjesto i da bi trebalo da glasa u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”u Podgorici. Dokument iz područne jedinice MUP-a za upravne unutrašnje poslove datira od 21. jula, a u njemu se kao datum prijave posljednjeg prebivališta stoji 21. septembar 1983. godine.

Iz MUP-a su “Vijestima” odgovorili da nisu znali da je ta osoba preminula.

“U matičnom registru umrlih nije evidentirana činjenica smrti, te ni da lica koja su bila u obavezi prijaviti eventualnu činjenicu smrti za gore navedeno lice, u skladu sa zakonom, nijesu to uradila, a MUP nije u saznanju da je lice umrlo,” piše u odgovoru.

Nedavno su iz MANS-a upozorili da sumnjaju da u biračkom spisku postoji više hiljada preminulih lica. Za samo nedelju dana građani su preko MANS-ovog SOS telefona prijavili 49 lica za koja postoje dokazi da su preminula a koja se i sada nalaze u biračkom spisku.

Preuzeto sa portala Vijesti

Komentari su isključeni.