III tribina o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama u Nikšiću

0

Javne nabavkeMans je u srijedu, 13. maja 2015. godine u saradnji sa Upravom za javne nabavke održao tribinu posvećenu izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, koje su stupile na snagu početkom januara ove godine, a primjenjuju se od 4. maja 2015. godine.

Tribina je organizovana u Nikšiću, u sali Skupštine Opštine i to za sve organe koji su dužni da primjenjuju Zakon i kompanije koje učestvuju u postupcima javnih nabavki, a koji su iz centralnih crnogorskih opština, Nikšića, Danilovgrada, Plužina, Šavnika ali i iz glavnog grada Podgorice i prijestonice Cetinja.Tribini je prisustvovalo oko 130 učesnika.

Na tribini su govorili predstavnici Uprave za javne nabavke, Mara Bogavac, pomoćnica direktora Uprave za javne nabavke i mr Sandra Škatarić, rukovodilac Odjeljenja za stručno osposobljavanje, usavršavanje i međunarodnu saradnju u oblasti javnih nabavki Uprave za javne nabavke, Tomo Miljić, član Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, kao i Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a.

Nakon pozdravne riječi predstavnika Opštine Nikšić i uvodnih riječi izlagača, uslijedila je diskusija na kojoj su učesnici tribine pokazali veliko interesovanje za nove izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama, a podijelili su i iskustva stečena kroz dosadašnju praksu.

Ovo je treća i završna tribina posvećena izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama. Organizaciju tribina podržali su Evropska komisija i Britanska ambasada u Podgorici.

MANS

Komentari su isključeni.