Krivična prijava protiv direktorice ASK-a zbog zloupotrebe službenog položaja

0

MANS će sjutra nadležnom tužilaštvu predati krivičnu prijavu protiv direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Jelene Perović, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj kako bi sebi i drugima pribavila korist.

Istraživački centar MANS-a je otkrio da je direktorica ASK-a donijela nezakonitu odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije na način što je sebi i svojoj pomoćnici dodijelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije.

Ova odluka je donijeta suprotno vladinoj Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore koja propisuje koji javni funkcioneri mogu imati povlasticu stalne upotrebe vozila u državnom vlasništvu. To svakako nisu direktorica ASK-a, a još manje njena pomoćnica, pa postoji osnovana sumnja da je sporna odluka donijeta sa ciljem pribavljanja nezakonite koristi.

Zvanična dokumentacija je pokazala i da se vozni park Agencije, uključujući i BMW koji je Perović sebi dala na raspolaganje, koristi suprotno vladinoj Uredbi.

Konačno, u svom reagovanju na istraživačku priču MANS-a, predstavnici Agencije nisu demantovali niti jednu činjenicu koju smo prezentovali, niti iskoristili priliku da pruže odgovore koje su dužni da saopšte javnosti.

To svakako ne mogu nadomjestiti nemušti pokušaji da se sumnje u još jedno kršenje zakona, stave u kontekst navodne kampanje koju MANS vodi protiv direktorice Perović.  Time se dodatno unižava ionako poljuljani kredibilitet institucije koja bi trebala da bude prva linija odbrane od korupcije i kršenja zakona, posebno kada su u pitanju javni funckioneri.

MANS

Komentari su isključeni.