Počinje provjera biračkog spiska na terenu

0

MANS - LogoU prethodnim nedjeljama MANS je kroz analizu biračkog spiska pronašao veliki broj nepravilnosti u svim gradovima u kojima su planirani lokalni izbori. Identifikovane nepravilnosti ćemo dodatno provjeriti i na terenu kroz akciju “očisti birački spisak u komšiluku” – u koju ćemo uključiti veći broj zainteresovanih građana.

Naime, MANS će u narednim nedjeljama i mjesecima sprovoditi akciju dodatne provjere biračkog spiska – kroz koju će nam građani, uvidom u podatke o identifikovanim fantomskim biračima i birački spisak za njihovu ulicu, potvrditi odnosno identifikuvati umrle, duple ili birače koji nisu državljani Crne Gore ili žive duže od dvije godine van Crne Gore. Građani će nam na ovaj način pomoći da prijavimo nadležnim institucijama ove nepravilnosti kako bi ih uklonili iz biračkog spiska prije predstojećih lokalnih izbora. Tokom ove akcije ćemo identifkovati i građane koji su izbrisani iz biračkog spiska, a imaju pravo glasa, i pomoći im da se vrate u birački spisak.

Građani se mogu uključiti u ovu akciju kroz niz info-štandova koje ćemo organizovati narednih dana a koje ćemo ponoviti i više puta u narednim mjesecima. Na info štandovima ćemo dijeliti specifičan promotivni materijal i uključivati posebno stariju generaciju koja dobro poznaje svoj komšiluk i koja nam je u prethodnoj godini bila važan izvor informacija o nepravilnostima u biračkom spisku.

Info štandovi će biti organizovani na sledećim lokacijama:

 

  • 12. i 13. 03. od 9 do 12 časova

Zeta (na platou ispred Gradske opštine) i na pijaci Gintaš,

  • 14. i 17. 03. od 9 do 12 časova

Tuzi (preko puta Gimnazija “25 Maj”),

  • 14. 03. od 10 do 12 časova

Poreska uprava (na Cvijetinom brijegu),
MUP ( ispred dijela za izdavanje dokumenata),
Fond zdravstva (kod Hitne pomoći – ispred dijela za ovjeru knjižica),
Nova Opština (preko puta Karađorđevog parka),

  • 17. 03. od 9 do 12 časova

ispred Doma zdravlja Blok 5,
ispred Doma zdravlja Konik,

  • 18.03. od 9 do 12 časova

ispred Doma zdravlja Nova varoš.

  • 24. 03. od 9 do 12 časova

ispred Doma zdravlja na Pobrežju
ispred Doma zdravlja na Starom aerodromu.

MANS

Komentari su isključeni.