MANS najoštrije osuđuje prekoračenje službenih ovlašćenja i prekomjernu upotrebu sile

0

MANS-LogoMANS najoštrije osuđuje prekoračenje službenih ovlašćenja i prekomjernu upotrebu fizičke sile od strane policijskih službenika koji su danas učestvovali u akciji prekida protesta ispred Skupštine Crne Gore.

Pravo na protest i neslaganje sa onim što Vlada radi je pravo koje ne smije biti uskraćeno bilo kojem pojedincu ili organizaciji, a naročito ne smije biti sankcionisano na način koji je to urađeno tokom današnje akcije Uprave policije.

MANS je posebno zabrinut činjenicom da je novinarima koji su prisustvovali akciji i o tome izvještavali, na brutalan način onemogućeno da rade svoj posao i pravovremno informišu javnost o radu policije i dešavanjima ispred crnogorskog parlamenta.

Očekujemo da ministar policije Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović javnosti Crne Gore u što skorije vrijeme pruže odgovore na pitanja o prekoračenju fizičke sile i detaljno ispitaju postupanje svakog od policijskih službenika i njihovih starješina koji su učestvovali u današnjoj akciji prekida protesta.

Primjena fizičke sile, te sprečavanje novinara da rade svoj posao se u potpunoj suprotnosti sa evropskim vrijednostima za koje se makar deklarativno zalaže zvanična Podgorica i ovakva praksa pripada vremenima koje Crna Gora mora staviti iza sebe.

MANS

Komentari su isključeni.