Najava info štandova u pet opština u kojima se održavaju lokalni izbori

0

MANS - LogoMANS će sjutra organizovati info-štandove u pet gradova u kojima se 25. maja održavaju lokalni izbori na trgovima, odnosno u glavnim ulicama Pljevalja, Rožaja, Žabljaka, Plava i Bara od 10 do 13 časova.

U prethodnim nedjeljama građani su MANS-u prijavili više stotina nepravilnosti u biračkom spisku kao i brojna kršenja Zakona o finansiranju političkih partija, posebno zloupotrebe državnih sredstava u izborne svrhe. Sve evidentirane nepravilnosti su u istrazi ili su prijavljene nadležnim organima kako bi uklonili nepravilnosti iz biračkog spiska i utvrdili odgovorne za zloupotrebe i kršenje zakona.

Pored praćenja biračkog spiska i potrošnje državnih fondova u predizbornom periodu, MANS će posmatrati i sam izborni dan kako bi spriječili neregularnosti i krađu na izbornim mjestima. Više stotina građana je već pokazalo interesovanje da budu posmatrači u Podgorici ali i u ostalim gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori.

Zbog velikog interesovanja građana da nam dostave informacije o izbornim nezakonitostima u njihovim gradovima, da se uključe u provjeru biračkog spiska ili kao posmatrači na dan izbora, MANS će sjutra organizovati prvi krug info štandova u šest opština.

IZBORI SE!

Ovi info štandovi se organizuju u okviru projekta koji podržava Evropska unija i OEBS kroz Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske koje predsjedava tom organizacijom.

Pozivamo građane iz svih navedenih gradova da posjete info-štandove, da se informišu o svojim pravima, prijave nam slučajeve izborne korupcije i drugih neregularnosti i priključe se borbi za slobodne izbore u njihovom gradu.

MANS

Komentari su isključeni.