Počela MANS-ova promocija antikorupcijskih servisa

0

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) počela je danas promociju servisa za prijavu korupcije i kršenje zakona na više punktova u Podgorici.

Dejan Milovac, direktor istraživačkog centra MANS-a poručio je da će ova nevladina organizacija i ubuduće omogućavati građanima da korupciju prijave na bezbjedan način. „Imajući u vidu napad na novinarku Oliveru Lakić, borba protiv korupcije i istraživanje kriminalaca i državnih službenika koji su povezani sa kriminalcima ne smije da prestane bez obzira na napade na medije i civilni sektor“, kazao je Milovac.

Podatke o slučajevima korupcije i drugim oblicima kršenja zakona, kao i dokumentaciju koja o tome svjedoči, građani mogu prijaviti MANS-u putem telefona (020 266 326), sajta, Vibera (069 446 094) i društvenih mreža Facebook i Twitter. Milovac je objasnio da ukoliko građani imaju saznanja o korupciji, a ne raspolažu dokazima koji to i potvrđuju, MANS preuzima teret procesuiranja slučaja ka institucijama, kroz pribavljanje dokaza o korupciji pozivanjem na Zakon o slobodnom pristupu informacijama, a zatim i ponošenje inicijativa ili krivičnih prijava.

„U susret lokalnim izborima, pozivamo građane da ukoliko budu svjedoci političke korupcije uoči ili na dan izbora to i prijave. MANS u potpunosti čuva identitet građana koji prijavljuju korupciju i trudi se da dokaže i dalje procesuira sve ono što su njihove sumnje“, poručio je Milovac.

MANS

Komentari su isključeni.