Policija i tužilaštvo istražuju ko je otkrio a ne ko je počinio krivična djela

0

Umjesto istraživanja teških krivičnih djela tužilaštvo i policija nastavljaju da progone one koji prijavljuju korupciju i kriminal, stavljajući se direktno u službu kriminalaca, o čemu svjedoči kako slučaj svadbe Safeta Kalića, tako i nedavnog snimka koji se odnosi na kupovinu ličnih karata.

U oba slučaja policija i tužilaštvo istražuju ko je otkrio krivična djela, odnosno ko je objelodanio dokaze, a ne ko je počinio ona krivična djela koja snimci dokazuju.

U slučaju svadbe Safeta Kalića, policija i tužilaštvo su učinili sve da na nama nacrtaju metu, a da šefovima mafije iz cijelog regiona i njihovim pomagačima iz crnogorske obavještajne službe, pokažu ko je kriv što su njihovi kriminalni poslovi dospijeli u javnost.

Nastavak represije nad nama i u slučaju snimka kupovine ličnih karata je dodatni pokazatelj da su policija i tužilaštvo instrumentalizovani od strane političkih struktura na vlasti sa ciljem prikrivanja teških krivičnih djela političke korupcije koje MANS i građani prijavljuju.

Nakon nekoliko hapšenja, privođenja, saslušanja, prisluškivanja i praćenja, brojnih sudskih postupaka, prijetnji i pritisaka, i permanentnog kršenja naših ljudskih prava, policija i tužilaštvo znaju da nas ni sada neće zaustaviti. Ovakva kontinuirana represija ima za cilj samo da se prikriju krivična djela i zastraše građani koji nama prijavljuju slučajeve, jer ne vjeruju korumpiranoj i političkoj policiji i tužilastvu.

Zato se mnogi građani, sa dobrim razlogom, plaše represije policije i tužilaštva, ali MANS će zaštiti njihov identitet i sav pritisak preuzeti na sebe, pa i snimiti svakog pojedinca koji za račun bilo koje političke partije kupuje glasove, ukoliko je to neophodno za dokazivanje političke korupcije.

Uoči održavanja lokalnih izbora, javnost ima pravo da zna ko kupuje glasove i za čiji račun, a pošto policija i tužilaštvo ne rade svoj posao, građani se moraju sami boriti za slobodne i fer izbore. Zato pozivamo građane da nastave da nam dostavljaju snimke kupovine glasova ili saznanja o licima koja vrše ta krivična djela, a mi ćemo im pomoći da dođu do konkretnih dokaza i da istina o tim slučajevima dospije u javnost.

Naši telefoni i sva druga oprema MANS-a i ubuduće će biti korišćena kako od naših zaposlenih, tako i od građana koji nam se obraćaju, za prikupljanje dokaza o teškim krivičnim djelima i mi nećemo prestati da se borimo protiv političke korupcije, bez obzira na sve pritiske i maltretiranja.

Vanja Ćalović
Izvršna direktorica

Komentari su isključeni.