Predsjednik OIK-a Raičević donio nezakonitu odluku

1

Na brojnim biračkim mjestima članovi biračkog odbora iz vladajuće partije ne dozvoljavaju MANSovim posmatračima da prate da li se u krugu biračkih mjesta vodi nezakonita evidencija izašlih birača, sa obrazloženjem da su takvu instrukciju dobili od Opštinske izborne komisije Podgorica (OIK).

Posmatrač MANS-a koji prati rad OIKa nam je potvrdio da nije bilo sjednice na kojoj je mogla biti donijeti takva odluka. Takođe, od većine članova OIKa smo dobili potvrdu ne samo da takve sjednice nije bilo, i da nisu ni konsultovani, nego da smatraju da je takva odluka nezakonita.

To potvrđuje naše sumnje da je Srđan Raičević spornu odluku i instrukcije donio potpuno samovoljno, bez konsultacije sa drugim članovima Opštinske izborne komisije,kako bi onemogućio posmatrače MANS-a da nastave da svojim prisustvom sprečavaju dalje neregularnosti na biralištima.

MANS

1 Comment

  1. Smiješno, jadno i žalosno. Opet kao i svaki put do sada MANS iznosi jednu notornu neistinu. Prosto pravničko pitanje: Da li je odluka o kojoj pišite objavljena na sajtu IKGG, ako nije, interesuje me o čemu onda Vi zborite.