Radom crnogorskog pravosuđa je zadovoljan samo organizovani kriminal

0

Rezultatima crnogorskog pravosuđa na suzbijanju organizovanog kriminala mogu da budu jedino zadovoljni akteri organizovanog kriminala, posebno oni na samom vrhu ljestvice. Zato bi premijer Duško Marković morao biti mnogo oprezniji kada izražava zadovoljstvo onim što je urađeno na tom polju.

Podsjećamo da su jedini veliki slučajevi organizovanog kriminala koji su procesuirani pokazali nedopustivu nesposobnost, ali i ozbiljne sumnje u korumpiranost pravosuđa. Slučajevi Šarić i Kalić završeni su oslobađajućim presudama i milionskim štetama koje građani treba da plate. Zato smo sasvim sigurni da su, pored premijera Markovića, Šarići i Kalići takođe zadovoljni urađenim na polju suzbijanja organizovanog kriminala.

Kod nespornih činjenica da u Crnoj Gori imamo na desetine nerasvijetljenih ubistava koja su rezultat obračuna kriminalnih klanova i da se ubistva redovno dešavaju na crnogorskim ulicama i trgovima na očigled brojnih građana čiji životi takođe bivaju ugroženi, krajnje je drsko i licemjerno sa pozicije premijera izražavati zadovoljstvo i tvrditi da je organizovani kriminal na koljenima kao nikada do sada.

Na kraju, još jednom ukazujemo da u Crnoj Gori nema ni jednog ozbiljnog slučaja organizovanog kriminala koji je okončan pravnosnažnom osuđujućom presudom, višegodišnjim kaznama zatvora i oduzimanjem imovine akterima organizovanog kriminala, što je jedino pravo mjerilo kada su u pitanju rezultati na ovom polju. Stoga još jednom ostavljamo javnosti da cijeni koliko je organizovani kriminal stvarno na koljenima i ko ima razloga da bude zadovoljan urađenim.

Pravni zastupnik NVO MANS:
Veselin Radulović, advokat

Komentari su isključeni.