Reagovanje na demanti ministra Petra Ivanovića – Ministar demantuje nešto što nismo ni saopštili

0

PetarIvanovicMANS je u današnjem saopštenju dostavljenom medijima bio u potpunosti precizan ukoliko je ministar Ivanović imao strpljenja da pažljivo pročita ono što smo saopštili.

Prema podacima koje je MANS dobio od Centralnog registra privrednih subjekata  Crne Gore, a koji se odnose na dokumentaciju iz omota spisa za kompaniju Sun Investment. U tom dosijeu se nalazi dopis koji je panamska advokatska kuća „Ballard & Ballard“ poslala ministru Petru Ivanoviću uz punomoćje panamske kompanije „Adriatic Overseas Holding“ namijenjeno advokatici Đukanović.

Pismo koje poslao advokat Pilar Epifanio je adresirano na Ivanovićevu adresu u Balšićevoj ulici u Podgorici.

Dakle, iz dokumentacije koju smo poslali između ostalog i tužilaštvu,  se jasno vidi da je Ivanović bio veza između panamske kompanije i advokatice Đukanović, pa umjesto demantovanja nečega što MANS nije ni saopštio, ministar Ivanović bi mogao da odgovori na pitanje kako panamska advokatska kancelarija zna za njega i njegovu podgoričku adresu i zbog čega je baš njemu poslato pismo u ime panamske kompanije.

Ovo pitanje smo Ivanoviću prvi put postavili još 2014. godine kada je dokumentacijja dostavljena crnogorskom tužilaštvu, ali još uvijek nismo dobili odgovor na njega.

OVDJE možete preuzeti kopiju dokumenta iz omota spisa CRPS-a koja potvrđuje veze Ivanovića sa panamskim advokatima i kompanijom „Adriatic Overseas Holding“

Dejan Milovac
Direktor Istraživačkog centra MANS-a

Komentari su isključeni.