Reagovanje na saopštenje za medije Demokratske partije socijalista

0

MANS-LogoNajnovijim saopštenjem se nastavlja javno ispoljavanje ogromne frustracije Demokratske partije socijalista zbog činjenice da je MANS uprkos svim opstrukcijama, zastrašivanjima i prijetnjama uspio da domaćoj i međunarodnoj javnosti do kraja ogoli mehanizme koje ova partija koristi kako bi kršenjem zakona i brutalnom silom pokušala da utiče na slobodnu izbornu volju građana.

Posljednji izbori u Podgorici koje je MANS pratio zahvaljujući podršci Evropske unije su omogućili da na površinu isplivaju konkretni dokazi o izbornim zloupotrebama ove partije, koje niko iz te partije nije ni pokušao da demantuje već se kompletna “odbrana” svodi na politički pritisak na izborne komisije da se obace prigovori i nemušta saopštenja poput ovog današnjeg.

Uvijek je zanimljivo kada se partija poput DPS-a poziva na vladavinu prava, naročito na onaj dio koji se tiče izbornog procesa i kada računa na kolektivnu amnezuju crnogorske javnosti po pitanju svega onoga što smo čuli tokom afere “Snimak”.

Zanimljivo je kada moralne pridike o zakonitosti izbora dolaze sa adrese koja je patentirala sistem “jedno radno mjesto – četiri glasa za DPS” i koja je iznjedrila kadrove poput Zorana Jelića, Zorana Vukčevića, Daliborke Pejović, Branimira Gvozdenovića, Tarzana Miloševića i njima sličnih koji su tokom afere “Snimak” pokazali kako se uz pomoć državnih fondova voli svoja partija.

Takođe je više nego zabavno slušati optužbe za “kriminalne aktivnosti” od partije koja se nikada nije odrekla podrške jednog narko bosa poput Nasera Keljmendija, čiji su se politički patroni intimizirali sa drugim narko bosom Safetom Kalićem i polovinom zemunskog i surčinskog klana i čiji predsjednik ne krije bliskost i prijateljstvo sa osobama koje su bile predmet višegodišnjih međunarodih istraga za kriminalno udruživanje.

Konačno, degutantno je da o kriminalnim altivnostima priča partija za čije kadrove postoje neoborivi dokazi da su kao članovi Vlade Crne Gore bili bliski saradnici narko bosa Darka Šarića, a na slobodi se nalaze samo zahvaljući ovakvom tužilaštvu i njegovoj “nezavisnosti”.

Dugačak je spisak DPS “dostignuća” kada je u pitanju politički i svaki drugi moral i u tom smislu nam je i razumljiva frustracija i opsjednutost MANS-om koji je praćenjem samo jednih lokalnih izbora u jednom gradu, uspio da pokaže i dokaže koliko su izbori u Crnoj Gori zarobljeni korupcijom i daleko od evropskih standarda.

Ipak, na veliku tugu kompletnog DPS-a, MANS će nastaviti da istražuje političku i svaku drugu korupciju, a svi napadi, opstrukcije i zastrašivanja mogu nas samo motivisati da svoj posao radimo još bolje i efikasnije.

MANS

Komentari su isključeni.