Reagovanje – Teško je zaboraviti dosadašnje rezultate Gvozdenovića

0

Aktuelni potpredsjednik Skupštine Crne Gore , Branimir Gvozdenović se još uvijek nalazi na slobodi ne zato što nema dovoljno dokaza da bude procesuiran, ne čak ni zbog tužne istine da je tužilaštvo politički instruirano i zarobljeno, već prije svega jer još uvijek uživa zaštitu svoje partije     i on je toga veoma svjestan.

Apsolutno razumijemo nervozu koju jedna takva pozicija izaziva kod Gvozdenovića, jer smo sasvim sigurno da ni on, kao ni svi mi, ne može da zaboravi da se, na primjer, njegov potpis nalazi na kupoprodajnom govoru za Kombinat aluminijuma koji je građane Crne Gore koštao stotine miliona eura.

Volio bi Gvozdenović da zaboravi, ali to jako teško ide, da je njegov potpis i na građevinskoj dozvoli kojom je stavljena tačka na bilo kakvu šansu da akteri afere Zavala odgovaraju za višemjesečnu nelegalnu gradnju o kojoj je on bio dobro informisan.

Volio bi on da zaboravi i to koliko puta smo kao građani prisustvovali javnim rasprava na kojima se nije planirao prostor već samo legalizovali poslovi građevinskih tajkuna, njegovih kumova, rodbine i partijskih kolega. Volio bi da zaboravimo i hotel As, Sveti Stefan, Buljaricu, betonirane obale Budve i Petrovca, devastirani Kotor i Adu Bojanu, te hiljade nelegalnih objekata od Žabljaka do Ulcinja.

Iznad svega, Gvozdenović bi volio da zaboravi da su i Svetozar Marović, Miomir Mugoša, Žarko Pavićević, Rajko Kuljača i Lazar Rađenović i druge njegove partijske kolege na početku za krivične prijave MANS-a govorili da se radi o „prljavim kampanjama“, ali da ih je čak i ovakvo tužilaštvo pod pritiskom međunarodne zajednice moralo procesuirati.

Sasvim smo sigurni da ista sudbina čeka i Branimira Gvozdenovića, ma koliko se on tome odupirao. Smatramo da će Gvozdenović, jednog dana kada bude adekvatno procesuiran, pred nezavisnim tužiocima imati o čemu da priča.

Dejan Milovac
Istraživački centar
MANS

Komentari su isključeni.