Saopštenje povodom neodržavanja sjednice Antikorupcijskog odbora

0

Odluka DPS-a da bokotuje sjednicu skupštinskog Odbora za antikorupciju je dokaz da ta partija nije spremna da riješi pitanje kupovine ličnih karata, već pokušava da činjenice o tim krivičnim delima sakrije od očiju javnosti.

Stav poslanika Stanišića da MANS neće odlučivati šta će se raditi u Skupštini je očigledno posljedica kompleksa koji su stekli prilikom usvajanja Zakona o finansiranju političkih partija. Prvo, upravo je partija gospodina Stanišića zatražila da se ispitaju navodi sa snimka o kupovini ličnih karata koji j objavio MANS. Drugo, mi smo svim poslanicima, pa i gospodinu Stanišiću, predložili da to pitanje stave na dnevn red, odnosno da problem rješavaju u institucionalnim okvirima, a ne putem medija. Konačno, sjednica Antikorupcijskog odbora jezakazana na predlog poslaika dvije partije, Pozitivne i Demokratskog fronta.

Prema tome, jeftina demagogija gospodina Stanišića i njegove partije je samo pokušaj da se prikriju činjenice o kupovini ličnih karata, izvori novca i organizatori političke korupcije. Smišljeni bojkot sjednice i politička odluka instrumentalizovanog tužilastva ne mogu sakriti činjenicu da se u Crnoj Gori organizovano otkupljuju lične karte i da je politička korupcija još uvijek sastavni dio izbornog procesa.

Pozivamo građane da se bore za svoje Ustavom zagarantovano pravo da slobodno biraju svoje predstavnike. Garantujemo svim građanima koji nam prijave političku korupciju da nikada nećemo otkriti njihove identitete i da neće biti izloženi revanšizmu, političkoj, pravnoj i medijskoj torturi vladajuće partije. I pored svih pritisaka, MANS će nastaviti da istražuje političku korupciju i bori se za pravo svakog građanina na fer i slobodne izbore.

MANS

Komentari su isključeni.