Uoči izbora isplaćeno preko 800 hiljada eura za elementarne nepogode  

0

U toku predizborne kampanje, u martu i aprilu ove godine, Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda Vlade Crne gore, iz budžetske rezerve je isplatila preko 800 hiljada eura po osnovu naknada, što je osam puta više nego u istom periodu prošle godine.

Broj pojediničanih isplata po ovom osnovu je čak 20 puta veći nego u istom periodu prethodne godine. Naime, u toku marta iz budžeta su bile 343 isplate, a u aprilu 168, dok je u martu prošle godine bilo 17 isplata, a u aprilu samo 8.

Novac je uglavnom uplaćivan na račune u bankama, i to uglavnom u Prvoj banci, pa se iz podataka o isplatama ne može zaključiti ko je krajnji primalac, osim u slučaju nekoliko isplata pravnim licima, konkretno vjerskim zajednicama.

O podjeli sredstava za elementarne nepogode odlučuje komisija na čijem je čelu Zoran Miljanić, ministar bez portfelja zadužen za borbu protiv korupcije.

Do rasta ovih isplata je došlo krajem prošle godine, nakon što su amandmanom Demokratske Crne Gore zabranjene sve ostale vrste isplata pojedincima iz budžetske rezerve.

MANS odavno ukazuje na zloupotrebe sredstava iz budžetske reserve u predizbornom periodu, ali I ovaj primjer potvrđuje da nova vlast preuzima stare lose prakse.

Na našem sajtu www.cistakampanja.me možete vidjeti više informacija o potrošnji državnog budžeta, na ovom linku možete pogledati podatke o isplatama naknade za elementarne nepogode iz budžetske rezerve.

MANS

Komentari su isključeni.