Februarski protesti

1

Unija slobodnih sindikata Crne Gore, MANS i Studentska Unija uveliko pripremaju februarski protest na kojem očekujemo još veći odaziv građana Crne Gore koji više ne žele da plaćaju cijenu korupcije i ugradnju na svojim računima.

Prethodni protest je pokazao da se građani mogu ujediniti oko životnih pitanja i da u Crnoj Gori postoji energija koja će i u narednim danima tražiti pravo na život dostojan život, poštene ministre i čistu vladu.

Energija koja je pokrenula Crne Goru u januarskom protestu svakim danom je sve jača, a podrška novom protestu koji će biti organizovan ovog mjeseca stalno raste. Organizatorima su se već javili brojni pojedinci i privrednici koji su donirali materijale potrebne za organizaciju protesta, dok je u MANS-u formiran centar za volontere (020 266 326 ili mans@t-com.me) u koji se mogu javiti svi oni koji žele na neki način da pomognu organizaciju protesta.

Kako se i naredni protest organizuje na volonterskoj osnovi, organizatori su planirali više događaja pod zajedničkim motom “Oni bi fotelje, mi autobuska sjedišta”, koji imaju za cilj prikupljanje sredstava za prevoz onih građana koji će iz drugih gradova doći na protest u Podgoricu. U tom cilju će biti organizovane aukcije slika i ručno pravljenog nakita, amaterske fudbalske utakmice, karaoke večeri, tematske žurke za mlade i književne večeri gdje će posjetioci umjesto ulaznica plaćati jedno sjedište u autobusu.

Prva karaoke žurka će biti organizovana u klubu “Pub 111” u ponedjeljak 13. februara, a nakon toga i prva aukcija slika koje su donirali umjetnici kako bi pomogli obezbijeđivanje prevoza za građane koji ne mogu da priušte dolazak u Podgoricu na protest. Pored ovoga, građane Podgorice očekuje još nekoliko zanimljivih performansa koji će ukazati na ključne probleme u našem društvu i koji imaju za cilj da dodatno animiraju građane da dođu na februarski protest. Organizatori protesta su u komunikaciji i sa nekoliko muzičkih grupa iz regiona koje su podržale proteste, u vezi njihovih nastupa u Podgorici.

Što se tiče konačnog datuma organizacije februarskog protesta, organizatori su u stalnoj komunikaciji sa Hidrometeorološkim zavodom u vezi sa vremenskim prilikama. Imajući u vidu trenutno stanje, postoji mogućnost da protesti budu održani posljednjeg vikenda u februaru, nakon što se stabilizuje vrijeme kako bi omogućili i građanima sa sjevera da nam se pridruže na protestu u Podgorici.

Organizatori ovim putem još jednom pozivaju sve one koji su u mogućnosti da podrže organizaciju protesta da nam se jave i da svojim znanjem, vještinama ili talentom pomognu da februarski protest bude što uspješniji.

MANS

1 Comment