Odložen pretres za 10. mart u postupku protiv Vanje Ćalović zbog lijepljenja naljepnice sa natpisom “Ustavni sud Prve familije”

0

Ustavni sud Prve FamilijeDanas su pred Područnim organom za prekršaje u Podgorici održana dvaročišta u prekršajnim postupcima protiv Vanje Ćalović i NVO MANS.

Prvo je sudija Maja Rakočević ponovo odložila pretres za 10. mart u postupku protiv Vanje Ćalović zbog lijepljenja naljepnice sa natpisom “Ustavni sud Prve familije” na tabli Ustavnog suda u julu 2012. godine,. Prethodno je ista sudija brutalno prekršila pravo na odbranu Vanje Ćalović kažnjavajući je u odsustvu sa 600 eura i ne pružajuću joj priliku da se brani, što je utvrdilo i Vijeće za prekršaje pa je tu odluku ukinulo i predmet vratilo na ponovno suđenje. Sada ista sudija ponovo krši pravo na odbranu sa zahtjevom da pismenu odbranu koju je u skladu sa zakonom dostavio branilac, potpiše i Vanja Ćalović.

Tako je sudija Maja Rakočević još jednom pokazala da je lojalan Vladin činovnik i da čini sve kako bi udovoljila onima koji su ovaj postupak pokrenuli, ali koji su i izabrali sudiju Rakočević, koji joj daju platu i koji odlučuju o njenom rezrješenju.

U drugom postupku po prekršajnim nalozima Komunalne policije izdatim protiv MANS-a i Vanje Ćalović, sudija Sonja Pepeljak je uvažila navode odbrane i donijela je rješenje kojim se prekršajni postupak obustavlja jer prekršajni nalozi nijesu uručeni u skladu sa zakonom. Radi se o nalozima koje je Komunalna policija naknadno sačinjavala zbog prosipanja crvene boje ispred Skupštine Crne Gore, stavljajući na teret MANS-u i Vanji Ćalović kršenje Zakona o putevima, odnosno prosipanje masne farbe i ugrožavanje saobraćaja.

MANS će nastaviiti da ukazaje na sve nezakonitosti u radu izvršne, sudske i zakonodavne vlasti, ali i onih sudija za prekršaje koji pokazuju zašto ih je Vlada izabrala i zašto se odugovlači sa izmjenom zakona u dijelu kojim se omogućava takav izbor koji je suprotan evropskim standardima.

Punomoćnik NVO MANS
Veselin Radulović, advokat

Komentari su isključeni.