Predstavnici 11 vlada osudili napade na Ćalović i traže reakciju države

0

Upravljački komijete Partnerstva otvorenih vlada je duboko zabrinut zbog nedavnih ličnih napada na gospođicu Vanju Ćalović, istraživača Nezavisnog mehanizma izvještavanja za Crnu Goru.

Crna Gora je zemlja članica Partnerstva otvorenih vlada, i napadi su vezani za rad gospođice Ćalović na promovisanju otvorenije, transparentnije i odgovornije vlasti u Crnoj Gori. Uz Međunarodni panel eksperata, mi želimo da izrazimo solidarbost sa gospođicom Ćalović, koja daje značajan doprinos Partnerstvu otvorenih vlada kroz njeno izvještavanje o napretku Crne Gore u sprovođenju Nacionalnog akcionog plana Partnerstva otvorenih vlada.

Mi smo u kontaktu sa Vladom Crne Gore informisani da relevantne crnogorske institucije preduzimaju korake da adresiraju ovo pitanje. Ohrabrujemo brzu reakciju kako bi se obezbijedilo da gospođica Ćalović može da ispunjava svoju ulogu kao istraživac Nezavisnog mehanizma izvještavanja i član civilnog društva.

Članovi ovog tijela su predstavnici vlada SAD, Velike Britanije, Francuske, Brazila, Meksika, Filipina, Gruzije, Indonezije, Juzne Afrike, Tanzanije i Hrvatske kao i 11 međunarodnih nevladinih organizacija.

Kompletno sapštenje pogledajte OVDJE

Komentari su isključeni.