Reagovanje na izjavu Miomira Mugoše

0

Miomir_MugosaIzjava Miomira Mugoše, odlazećeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše da je afera “Snimak” zakuvana u kancelarijama MANS-a predstavlja vrhunac licemjera, jer cijela Crna Gora je mogla da čuje “prvake” DPS-a kako na zatvorenoj sjednici Glavnog odbora DPS-a planiraju krađu glasova i zloupotrebu državnih fondova u partijske svrhe.

U to ne sumnja ni Evropska unija koja je puno procesuiranje afere “Snimak” prepoznala kao jedan od ključnih preduslova za izgradnju povjerenja građana u izborni proces u Crnoj Gori.

Kada je konkretno odlazeći gradonačelnik Podgorice, Mugoša u pitanju, javnosti i nije potreban bilo kakav snimak da bi uvidjeli o kakvom demokratskom “velikanu” se radi, jer je njegov način “poštovanja zakona” jedna od stvari koje su obilježile njegovu dugogodišnju karijeru na čelu glavnog grada.

Miomira Mugoše se se odrekli najbliži partijski drugovi, što dovoljno govori do koje mjere je ponašanje Mugoše postalo teret o vratu čak i partije koja je sve više prepoznatljiva po brutalnoj krađi glasova i zloupotrebi državnih fondova.

U tom smislu je i očekivana nervoza Mugoše jer ga nakon “puštanja niz vodu” od strane DPS-a čekaju brojne krivične prijave, od kojih je mnoge podnio upravo MANS, pa nam je takođe razumljiva i njegova opsjednutost našom organizacijom i blijedi pokušaji da besmislenim optužbama diskredituje naš rad.

Na njegovu žalost, MANS će nastaviti da istražuje izbornu i svaku drugu korupciju te da građanima Crne Gore pokazuje ko su ljudi koji se bave kriminalom , iz prostog razloga jer niko drugi ne želi da se bavi time. Ključni nosioci borbe protiv korupcije kao što su policija i tužilaštvo su već pokazali svoje domete tokom prethodnih izbora, a potpuna pasivnost kada su u pitanju novi snimci kupovine ličnih karata potvrđuju njihovu politizovanost.

Dejan Milovac

Komentari su isključeni.