Saopštenje povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića – Vlast šalje opasnu poruku

0

Činjenica da ni nakon 15 godina građanima Crne Gore nije dat odgovor na pitanje ko je naručio ubistvo Duška Jovanovića, glavnog urednika novine „DAN“je poražavajuća i nastavlja da postoji kao svojevrsni pokazatelj koliko je crnogorsko društvo odmaklo u procesu demokratizacije.

Pucanj u Duška Jovanovića koji se desio prije 15 godina i dalje ostavlja posljedice na slobodu medija u Crnoj Gori jer vlast neprocesuiranjem nalogodavaca ovog gnusnog zločina šalje opasnu poruku da ovakav način obračuna sa istinom i istraživačkim novinarstvo i dalje nema adekvatnu sankciju.

Ta poruka je očito ozbiljno shvaćena, pa napadi na novinare nisu dio prošlosti, već nažalost naša svakodnevnica i bolno podsjećanje u kakvim uslovina danas rade mediji u Crnoj Gori.

Nema sumnje da najveću odgovornost za ovakvo stanje u medijima i poruku koja se šalje neprocesuiranjem nalogodavaca ubistva Duška Jovanovića, imaju upravo nosioci najviših državnih funkcija.

Usud crnogorskog društva je nikad vidljiviji onda kada se shvati da se na adresama odakle trebamo odgovore nalaze isti oni ljudi koji su tu bili I prije 15 godina kada je Duško Jovanović ubijen. To je jedan od ključnih razloga što nemamo odgovore na pitanja, i naivno bi bilo nadati im se sve dok ne postoji odgovornost za ono što je do sada urađeno u ovom slučaju.

MANS

Komentari su isključeni.