Vlada ignoriše protest invalida rada

0

Podgorica – MANS podržava protest invalida rada koje Vlada ignoriše iako štrajkuju pod njenim prozorima, kao i nezadovoljstvo kamiondžija koji su najavili blokadu puta ka Kosovu pošto kabinet Igora Lukšića ne vodi računa o njihovim interesima, niti umije da vodi ekonomsku politiku.

Svi nezadovoljni imaju prava i treba da koriste mehanizme građanskog protesta jer je očigledno da Vladu ne interesuju naši problemi, kao ni zahtjevi.

Lukšićev kabinet mora da obezbjedi mehanizme kako bi invalidi rada imali pravo na dostojna primanja. Nedopustivo je da ministri i premijer ignorišu one koji su postali invalidi radeći 20 ili 30 godina pod teškim uslovima, kao i da se ne obaziru na kamiondžije koji su za kraj maja najavili blokadu granice sa Kosovom jer Vlada ne vodi računa što će oni ostati bez posla.

Pozivamo Udruženje kamiondžija da istraje u borbi za svoja prava bez obzira što pokušavaju, kako sami navode, da ih zastraše prijetnjama o krivičnim prijavama i hapšenjima.

MANS poručuje svim građanima Rožaja, Pljevalja, Berana i Cetinja, gdje su u petak zakazani lokalni protesti, da se ne obaziru na pritiske i prijetnje, jer je mirno okupljanje građana svima Ustavom zagarantovano.

Ako kabinet Igora Lukšića neće da radi posao za koji ga mi plaćamo onda svi zajedno moramo da se izborimo da plaćamo račune bez ugradnje, da se raskinu štetni privatizacioni ugovori i nađu pravi investitori, a uslov za sve to je da Vlada ode!

Vlada treba da padne kad je i invalide rada dovela u ovakvu situaciju, kad ne umije da vodi ekonomsku politiku i kad je Lukšićevom kabinetu svjedno što će stotine kamionskih prevoznika ostati bez posla zbog konkurencije sa Kosova.

Na kraju, MANS apeluje na građane da pomognu invalidima koji protestuju već dva dana pred zgradom Vlade i da im donesu hranu,vodu, ćebad i sve što bi im olakšalo da istraju u ispunjenju njihovih zahtjeva.

MANS

Komentari su isključeni.