Оčistite žito od kukolja

0

Pozivamo sve građane, posebno simpatizere Socijalnističke narodne partije – SNP, da pomognu veliko proljećno čišćenje i razdvajanje žita od kukolja u ponedeljak, 11. juna u 10:30 dođu ispred sjedišta SNP-a u ulici Vaka Đurovića br.5 (pored hotela Ambasador) i doniraju Glavnom odboru (GO) ove partije metle, četke, krpe i ostala sredstva za čišćenje kako bi im pomogli da lakše donesu odluku o napuštanju Skupštine Crne Gore i eliminisanju činovnika organizovanog kriminala iz svojih redova.

Nakon serije tekstova o nezakonitom poslovanju Prve banke kojima se potvrđuje da je ova banka kršila zakone i propise, ali i odluke Centralne banke Crne Gore, posebno je bitno adresirati ulogu Skupštine Crne Gore u kontroli onoga što se dešavalo tokom poslednjih godina. Naime, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na čelu sa njegovim predsjednikom, poslanikom Aleksandrom Damjanovićem, je sredinom maja 2010. godine posjetio Prvu banku kako bi utvrdili kako je ova banka utrošila sredstva za koja su glasali poslanici u Skupštini. Iako je danas potvrđeno da je ova banka ozbiljno kršila zakone, nenamjenski upravljala državnim depozitima, davala kredite povezanim licima, delegacija Skupštine koju su, predvođeni Damjanovićem činili poslanici DPS, Zarija Franović i današnji guverner CBCG Radoje Žugić, nije registrovala bilo koje od pomenutih kršenja.

Smatramo da Skupština Crne Gore više ne može da ostvaruje kontrolnu funkciju, kao jednu od svojih osnovnih funkcija, jer je zarobljena unaprijed dogovorenim odlukama i rješenjima koja u Parlamentu promovišu i zastupaju poslanici vladajuće partije, ali i pojedinci iz opozicionih klupa.

Zbog toga smatramo da je vrijeme da svi pošteni i časni poslanici koji nemaju veza sa mafijom, odmah napuste parlament i na taj način pokažu da više ne žele da daju legitimitet odlukama koje se donose na štetu građana i javnog intreresa.

Ujedno pozivamo predstavnike medija da isprate sjutrašnju javnu akciju koja je zakazana ispred sjedišta SNP-a u ulici vaka Đurovića 5, sa početkom u 10:30 časova.

MANS

Komentari su isključeni.