Donatorska aukcija umjetničkih djela

3

Podgorica – Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija Crne Gore organizuju donatorsku aukciju slika renomiranih crnogorskih autora, koji su svoja dijela donirali kao podršku organizaciji velikog martovskog protesta.

Aukcija će biti održana u srijedu 7. marta 2012. godine u 20:00 časova, u Caffeu Mint (južna tribina stadiona FK Budućnost).

Umjetnici su se odrekli lične materijalne koristi kako bi omogućili da se čuje glas građana sjevera i juga, radnika, studenata, nezaposlenih, zapostavljenih, ugroženih.. Da oni mogu doći u Podgorucu i dići glas protiv zloupotrebe državne imovine, korupcije javnih funkcionera i odsustva svake vrste izbora za one koji u Crnoj Gori isključivo žive od svog rada a pritom plaćaju i cijenu bogaćenja domaćih i inostranih tajkuna.

Sindikat, MANS i Studentska unija pozivaju zainteresovane koji su u mogućnosti da sebi priušte kupovinu umjetničkog djela da dođu na aukciju i time pomognu širenje građanskog duha i svijesti za život dostojan čovjeka.

Mnogi čuveni umjetnici su bili među prvima koji su pokrenuli društvene promjene i ukazali na anomalije društvenog sistema, koji se jedino u Crnoj Gori nije mijenjao decenijama.

Sva sredstava prikupljena od prodaje umjetničkih djela su namjenjena isključivo za obezbjeđivane prevoza građana koji će doći na martovski protest u Podgorici iz drugih gradova, a koji nijesu u mogućnosti da sami plate karte. Organizatori aukcije će objaviti koliko je novca skupljeno.

Aukciju će voditi dramaturg i kolumnista Marija Čolpa.

Katalog umjetničkih djela možete preuzeti OVDJE (PDF)

DONATORSKA AUKCIJA UMJETNIČKIH DJELA
Caffe MINT u Podgorici (južna tribina stadiona FK Budućnost)
Srijeda 07. mart 2012. godine sa početkom u 20 časova

3 Comments

 1. Св.Стефан..

  Лијепа, паметна, опасна = Вања
  само напријед!!:)

 2. Mirjana A.R.

  Svim srcem sam za organizovanje protesta i sa svim što je u mojoj moći rado bih doprinijela održavanju istog, i ne samo ovog protesta, jer, ovakvih protesta treba da je što više i što češće, dok se god u ovoj zemlji stvari temeljno ne promijene. Sindikat, MANS i Studentska unija su organizujući proteste krenuli sa pravim potezima, pružajući šansu narodu CG da se pridruži, zauzme zdrave stavove i otrgne od bezumlja korupcije koja vlada u ovoj zemlji na svakom koraku i u sviiim oblastima, a posebno u crnogorskom zakonodavstvu koje je – uzgred rečeno – već odavno u izgubilo skoro svaki ugled; prosvjetna inspekcija takođe – zahvaljujući bezsavjesnim i neljudskim pojedincima, školstvo takođe dobrim dijelom, zahvaljujući lažavim i korumpiranim direktorim i podmitljivim profesorima, zdravstvu poljuljan ugled, privreda u kolapsu… Pitam se, u kakvoj to zemlji živimo? Kako je odgovarajući naziv za ovakvo funkcionisanje sistema u kome više niti jedna prava moralna vrednost više nema svoj značaj a glas na izbore se može kupiti i po cijeni papka jednog praseta?
  Svim srcem sam ne samo za organizovanje i održavanje protesta, nego da za to da se sledeći protest umnoži u niz svakodnevnih protesta širom CG i to u kontinuitetu, iz dana u dan, da ne prestanu dok god se ne ozdravi život svakog djelića cjeline zvane Crna Gora! jer, ovo stanje kakvo je već duži niz god. je zastida za svakog zdravomislećeg čovjeka a ne život dostojan čovjeka! DOLJE KORUPCIJA I UMNOŽAVANJE LAŽNIH VREDNOSTI!!!

 3. Mirjana A.R.

  … a naravno, podrazumijeva se da sam odmah kad sam čula za aukciju odredila sliku koju sam i priložila za istu! Vrijeme je više da se probudi ovaj narod što je dosta dugo uspavan kao Trnova Ružica iz stogodišnjeg sna, s tim što mu buđenje mora biti bez poljupca princa nego sopstvenim naporom a prije svega svjesnošću!