Info štandovi u gradovima u kojima će se održati lokalni izbori

0

MANS - LogoMANS je danas organizovao info-štandove u pet gradova, u kojima se 25. maja održavaju lokalni izbori, na trgovima, odnosno u glavnim ulicama Pljevalja, Rožaja, Žabljaka, Plava i Bara.

Uprkos lošem vremenu, bilo je interesovanja građana koji su prijavili konkretne slučajeve izborne korupcije i pokazali interesovanje da pomognu u čišćenju biračkih spiskova, kao i da budu posmatrači na sam dan izbora.

U prethodnim nedjeljama građani su MANS-u prijavili više stotina nepravilnosti u biračkom spisku kao i brojna kršenja Zakona o finansiranju političkih partija, posebno zloupotrebe državnih sredstava u izborne svrhe. Sve evidentirane nepravilnosti su u istrazi ili su prijavljene nadležnim organima kako bi uklonili nepravilnosti iz biračkog spiska i utvrdili odgovorne za zloupotrebe i kršenje zakona.

Pored praćenja biračkog spiska i potrošnje državnih fondova u predizbornom periodu, MANS ce posmatrati i sam izborni dan kako bi spriječili neregularnosti i krađu na izbornim mjestima. Više stotina građana je već pokazalo interesovanje da budu posmatrači u Podgorici ali i u ostalim gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori.

Ovi info štandovi su organizovani u okviru projekta koji podržava Evropska unija i OEBS kroz Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske koje predsjedava tom organizacijom, a MANS će u narednom periodu posjetiti i druge gradove.

Fotografije sa današnjih info štandova mozete pogledati ovdje

MANS

Komentari su isključeni.