Iz mraka izronili pomagači u fabrikovanju bolesne afere

8

MANS-LogoKonačno su iz mraka izronili i drugi pomagači u fabrikovanju bolesne afere nekadašnjeg srbijanskog medijskog maga koji se loše snalazi na internetu pa se uključio advokat Brana Mićunovica i njegova finansijska, medijska i druga infrastruktura.

Poznato je da je Stanko Subotić Cane prije bljuvotina Informera jedini javno pominjao ovu bolesnu konstrukciju i montažu i to bas u državnoj Pobjedi. To je ujedno bila i jedina njegova reakcija na konkrente podatke i činjenice koje je MANS objavio o njegovim poslovima sa crnogorskim režimom.

Nakon najave premijera Đukanovića da ce se obračunati sa MANS-om čiji posmatrači su mu se umiješali u planove sa krađom izbora u Podgorici gdje uprkos svim pritiscima i brutalnoj kupovini glasova, nije došao do apsolutne vlasti, u obračun sa nama su krenuli Đukanovićevi prijatelji iz podzemlja.

Jedini njihov komentar i reakacija na argumente koje MANS godinama iznosi o praljvim poslovima su uvijek bile laži i podvale, a sada je ta ekipa pribjegla najgoroj vrsti podmetanja i konstrukcija koje su ikada zabilježene u Crnoj Gori.

Nikada ni jedna novina nije šest puta za redom na svojoj naslovnoj strani imala takvu izopačenu pornografiju sa tako ponižavajućim i degradirajućim pitanjem koje je zasnovala isključivo na onome sto je napisao jedan “anonomni” korisnik na jednom sajtu na cijelom internetu. Na osnovu malicioznog pitanja tog korisnika, za koga se ispostavilo da koristi e-mail vbpopovic@yahoo.com na 11 naslovnih strana jednog lista se ne spominje ni jedna druga osoba osim Vanja Ćalović.

Samo nekoliko mjeseci ranije ona je fotografisala Vladimira Bebu Popovića sa Subotićem, kumom i šefom ovezbjeđenja Đukanovića. Prethodno je Popović tvrdio da nema veze sa Subotićem i napao novinare koji su to pokusali da istraže.

MANS je zahvalan kolegama iz OCCRP-a, mreže istraživačkih novinara koja u nekoliko zemalja istrazuje organizovani kriminal i korupciju, sto su nam njihovi eksperti pomogli da dodjemo do činjenica o podmetačima ove podmukle afere.

Naime, samo jedan trag koji je ostao na arhivi sajta na internetu, zahvaljujuci nepažnji ili neznanju Popovića, pomogao je da sve veći broj tvoraca ove podmukle namještaljke postane poznat javnosti. Da javnost shvati da kriminalci prate privatne živote onih koji se bore protiv njihovog kriminala kako bi imali materijala da iskonstruišu najbolesnije i najpodmuklije afere koje normalnim ljudima ne mogu pasti ni na pamet.

Ipak smo iznenađeni sto se u ovu bolesnu i besprizornu kampanju uključila i DPS jer smo uvjereni da u redovima te partije ima mnogo onih koji se stide ovakvih metoda obracuna sa neistomišljenicima i čija djeca su takođe bila izložena najgorim vulgarnostima ikada objavljenim u javnosti. Zbog toga pozdravljamo odluku suda o privremenoj zabrani distribucije informera kao gest zdravog razuma, ali se pitamo kakav efekat ima zabrana distribucije nečeg sto je vec distribuirano ako ona ne uključuje i zabranu širenja sličnih sadržaja i na današnji dan i eventualno u narednom periodu. Nastavak kampanje tog lista uprkos ovakvoj odluci suda bi potvrdio da je pravosuđe nemoćno da zaštiti bilo kog pojedinca, pa i samu državu, od podzemlja povezanog sa politikom.

Poručujemo Milu Đukanoviću i svim njegovim kumovima i prijateljima koji Crnu Goru koriste da bi se nezakonito bogatili, a posebno Mićunovicu i Subotiću i njihovim poltronima, da nas ne plaši njihova medijska, doušnicka, obavještajna, montažna, finansijska, internet, ulična, pa ni podzemna i kriminalna infrastruktura. Njihove bestijalne laži i podvale ne mogu sakriti činjenice i istinu koju zna ogromna vecina Crne Gore: da je ova haranga protiv Vanje Ćalović najbezobzirnija i najpodmuklija osveta ovog režima nezabilježena na ovom prostoru.

MANS je uspio da pronađe da je sličnu gnusnu montažu napravio jedan afrički režim prije nekoliko decenija, protiv žene koja se borila za prava tog naroda, a u skorije vrijeme ništa slično ovome nije zabilježeno. Uvjereni smo da se ogromna većina građana stidi što će ovaj primjer ostati u istoriji zabilježen kao crna mrlja na obrazu ove države koja se dičila svojim junaštvom i zaštitom žena od ponižavanja drugih, a ne kukavičkim podmetačinama ženi koju ne mogu da zastraše ni pobijede argumentima.

MANS

8 Comments

 1. Radosav Laušević

  Vanja i njeni drugovi iz MANS-a,kao i nebrojeno puta do sada su pokazali hrabrost i žilavost na najpodmuklije i najprizemnije napade jednog režima koji je sebi obezbjedio sramno mjesto u savremenoj crnogorskoj istoriji.
  Pred Vama je još mnogo iskušenja.Ovo poslednje je dokaz da bolestan režim ne preza ni od čega pa ni od podmetanja koja se graniče sa zdravim razumom i pameću.
  Nadam se da ćete na Vašem putu istrajati do kraja,a da će građani Cne Gore mnogo više nego do sada znati da cijene ono što MANS i Vanja Ćalović rade za njih.

 2. Aleksandar Tabaš

  Hrabrost, profesionalnost, znanje – opstaju ”na kraju svake balade”. Pa čak i na brdovitom Balkanu . Drago mi je da ste sada ”trn u oku” ne samo crnogorskim, već i korumpiranim (vladama, političarima i ”biznismenima”) u regionu. Sve ove godine ste radili i uradili ogroman posao i uz veliki trud učinili puno za sveopštu emancipaciju crnogorskog društva. Nadam se da će građani u još većem broju prepoznati i javno podržati MANS. Svaka čast.

 3. Ali ne odgovori da li si zaista ti na onom snimku? Nista strasno, sve i da jesi od koga da se krijes? Od Mila i njegovih pulena?

 4. Ево што је о “лакираној бубашваби” написао покојни Тијанић; Не смета мени његово муцање. Тако је почео и Демостен. Уз анекс да Грк није муцао у мислима. Шта фали трачаријама да је Ћуран са Малим јазавичарским Гебелсом уређивао двије странице фашистичког дневног листића из Подгорице. Сем да су трачеви тачни. Којештарије су приче о његовим одијелима и ципелама. Он зна зашто своју структуру мора да прекрије богатим рухом. Проблем је што сви то знамо. Још гора ствар су градска шапутања да Ћуран има омиљени вибратор. Али не за партнерку већ за аутокљукање. Ј… га, ово су модерна времена.

 5. И још: Ћуран је са собом повукао не само Ђинђића. Не само ДОС. Не само владу Србије. Не само пет година живота Србији. Готово је уништио странку држећи је под принудном управом. Још горе. Да је потрајао, био би на прагу успешног пројекта да овдје уништи сваку НОРМАЛНОСТ. Да зарази овај свијет својом болешћу. Да људи повјерују како јесте могуће да такав митоман буде најмоћнији човјек Србије. Да је могуће направити државу од билборда и мафије. Да поновимо оно што смо сматрали прошлим. Само овај пут под паролама „демократија“ и „Европа“.

 6. BESPREKORNA ČAST

  Dobro bi bilo da se sad ponove izbori u svim opštinama ali i na Državnom nivou.DPS se istrošio. Ono što je urađeno KAP-u umanjiće njihovo biračko tijelo makar za nekoliko hiljada birača.
  Podmukao pokušaj napada mafijaških lažljivaca na Vanjin ugled je jak motiv da još bolje posmatramo izbore.Bićemo još organizovaniji i poslati DPS u sramnu istoriju.Đe je toj organizaciji odavno mjesto rezervisano.

 7. MILO I NJEGOVA BANDA U LISICAMA

  Kad im uzaludne budu sve opljačkane pare, sve izrečene laži i sve prevare i kad ih budu sprovodili u lisicama u Spuž, Mila na čelu parade stida, stiđeće se svako ko im je ikad povjerovao i osjećaće se idiotom.Bajrak će se još više crveniti od stida a orao spuštiti krila.

 8. SLOBODNA PODGORICA

  Samo osobe bez obraza, savjesti, svijesti, morala, časti, zlobne, pokvarene, drske i budale mogu povjerovati hroničnim lažovima, najvećem stidu naše zemlje , da je na montiranoj slici heroina i ponos Crne Gore!