Izborni dan počinje velikim brojem neregularnosti

1

Izborni dan počinje velikim brojem neregularnosti na najmanje 30 biračkih mjesta u Podgorici, dok su se na određenom broju mjesta već stekli uslovi za zatvaranje biračkih mjesta, i to i prije samog otvaranja.

Opštinska izborna komisija na nizu biračkih mjesta nije dostavila podatke o našim posmatračima, pa im je zabranjen pristup biračkom mjestu iako su uredno akreditovani.

Pred toga, posmatračima MANS-a je na određenom broju biračkih mjesta zabranjeno da vrše kontolu pripreme biračkog mjesta i kontrolu izbornog materijala. Predsjednici biračkih odbora su takođe našim biračima zabranili da vrše konrolu i bilježe nepravilnosti kako bi ih mogli prijaviti.

Takođe, posmatrači bilježe da na nekoliko briačkih mjesta izborni materijal nije u skladu sa zakonom, što je dovoljan osnov za zatvaranje tih biračkih mjesta.

Ekipe MANS-a su već izvjestile da se na nekim biračkim mjestima vodi evidencija o izlasku birača ispred samog biračkog mjesta, a uskoto ćemo dobiti i fotografije koje potvrđuju te sumnje.

MANS

1 Comment

  1. Koliko ih je uhapseno? ako vec postoje ljudi koji su krivi, zasto nemaju lisice na ruke