Katniću i dalje MANS veći problem od korupcije

0

Umjesto da postupa po našim krivičnim prijavama, tužilaštvo ponovo progoni MANS zato što ukazuje na moguće slučajeve korupcije i na nezakonitosti u radu tužilaca.

Zamjenik izvršnog direktora MANS-a, Dejan Milovac, danas je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu po prijavi koju je protiv njega podnio gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

U prijavi Vukovića se navodi da je u slučaju „Tošković“ motiv za krivičnu prijavu koju je podnio MANS bila politička diskreditacija Gradonačelnika Podgorice te da je Milovac to učinio s predumišljajem kako bi mu nanio štetu. Iz samog sadržaja prijave Vukovića nam je jasno da ona nije imala za cilj bilo kakvo „ispravljanje nepravde“ koja mu je pričinjena, već isključivo vršenje pritiska kako bi se zaustavio istraživački rad MANS-a.

Da je riječ o koordinisanom napadu potvrđuje i činjenica da se dan uoči tog saslušanja, na Milovca obrušio i Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, optužujući MANS da nije podnosio optužnice i hapsio osumnjičene.

Dakle, Katnić napada MANS što ne radi njegov posao, a kada podnesemo krivične prijave i dostavimo dokaze, kao u slučaju Vukovića, onda ih tužilaštvo odbacuje, a saslušava nas jer smo se usudili da otkrijemo korupciju.

Isto to tužilaštvo jedine rezultate u borbi protiv visoke korupcije je imalo upravo u onim slučajevima koje je prijavio MANS. Zahvaljujući našim prijavama osuđeni su i Marović, i Pavićević i Kuljača, koji je u međuvremenu preminuo, a Mugoši se trenutno sudi. Te prijave je tužilaštvo prethodno odbacilo ili stavilo u ladicu, i aktiviralo tek kad je za to dobilo političko odobrenje.

Sada to tužilaštvo saslušava Milovca jer je prijavio i novog gradonačelnika Podgorice. Dakle, u tom slučaju, tužilaštvo nas saslušava jer smo razotkrili ono što oni nisu smjeli, htjeli ili umjeli.

Dok i ovim postupkom dokazuju da postupaju po političkim nalozima bivšeg režima, svi znaju da su izvjesne i opravdane smjene čelnih ljudi u tužilaštvu. Zbog toga razumijemo da su i ovi postupci protiv MANS-a samo dio očigledne frustracije i nemoći odlazećih kadrova DPS tužilaca.

Očekujemo da će novi tužioci ponovo otvoriti slučaj Vukovića i njemu slične, ali i istražiti zašto ih je Katnićevo tužilaštvo zataškavalo.

MANS

Komentari su isključeni.