MANS blokirao račun Glavnom gradu

1

Blokadom računa Glavnog grada MANS je prinudno naplatio troškove prekršajnog postupka koji je 7.juna okončan u njegovu korist.

Naime, u petak, 5.avgusta sa računa Glavnog grada je skinuto i prebačeno na MANS-ov 498,12 eura na ime sudskih troškova, koje Grad nije htio da mu nadoknadi.

Sve je počelo prijavom protiv MANS i izvršne direktorice Vanje Ćalović, koju je podnijela Komunalna policija Glavnog grada jer su navodno tokom kampanje za slobodan pristup informacijama „Upalite svjetlo” 28.septembra prošle godine počinili prekršaj.

On se sastojao u tome što je MANS postavio improvizovani sto u centru Podgorice, na kome je bio propagandni materijal o pravu građana da traže informacije u posjedu državnih organa.

Po tumačenju komunalne policije, to je bio „montažni objekat privremenog karaktera“, za koji nije postojalo odobrenje gradske vlasti iako se u Odluci o postavljenju montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji Glavnog grada pominju kiosci, zatvorene bašte, sportski objekti, hangari, skladišta…

Poslije jednog ročišta, Odsjek za prekršaje Sekretarijata za lokalnu samoupravu odustao je od postupka i zaključio „da nema dokaza da su okrivljeni počinili prekršaj koji im je stavljen na teret.“

Odlukom Odsjeka za prekršaje troškovi postupka pali su na na teret gradskog budžeta, pa je advokat MANS Veselin Radulović zatražio njihovo namirivanje. Ali, pošto je Grad ignorisao tu obavezu MANS je Osnovnom sudu u Podgorici podnio predlog za prinudno izvršenje, koje je u petak i sprovedeno.

MANS

1 Comment

  1. 🙂 vala,niste im trebali uzimat te pare,ti lopovi ce bankrotirat:) Lopovi…ne to nije uvreda za te zaposlene prevarante u drzavnoj i gradskoj upravi!Njihovoj nesposobnosti,neznanju i javasluku bi neko morao stati na kraj.Ovo kazem,ne da bih sudsku pobedu Mansa umanjio,vec nije mi jasno koji kreten je dozvolio sebi da to sve uradi,i osteti gradski budzet za pomenutu sumu?Ovo je stvarno za svaku osudu!