Otovoreno pismo Vrhovnoj državnoj tužiteljki

0

Podgorica – MANS je danas uputio pismo Komisiji za sprječavanje sukoba interesa kao odgovor na zahtjev da dostavimo konkretne dokaze o konfliktu interesa vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić.

Iako je Komisija tražila detaljne informacije o postupanjima i manipulacijama Ranke Čarapić u pojedinim istragama, kao i dokaze o poslovima koje je dobijao njen suprug, MANS to nije učinio.

Naime, Zakon o sprječavanju sukoba interesa omogućava Komisiji da pribavi podatke o činjenicama koje su neophodne za vodjenje postupka i odlučivanje, o kojima evidenciju vode nadležni državni organi.

Prema tome, Slobodan Leković, predsjednik Komisije, koji se ranije žalio medijima kako nema ovlašćenja da istražuje i provjerava podatke koje mu dostavljaju javni funkcioneri, više nema opravdanja.

Umjesto što dokaze traži od nas, Leković i njegove kolege su plaćeni da ih sami obezbjede, između ostalog i na adresi vrhovnog državnog tužioca.

Međutim, Leković očekuje od nas da završimo posao za koji je on plaćen. Umjesto toga on radi kako mu sugeriše stranka u postupku, odnosno Ranka Čarapić, o čijem konfliktu interesa treba da odlučuje.

Tražimo od Komisije za suzbijanje sukoba interesa da obezbjedi dokaze koji su joj još potrebni da bi odlučila o inicijativi MANS, koji smatra da je Ranka Čarapić u sukobu interesa jer je opšti interes potčinila privatnom pošto njen suprug ima poslovne aranžmane sa licima protiv kojim tužilaštvo vodi ili je vodilo istrage.

Otvoreno pismo preuzmite OVDJE (PDF)

MANS

Komentari su isključeni.