Performans “Svetozarevo & Co”

0

zavalaperformansPodgorica – Simboličnom “gradnjom” zgrade i performansom na trotoaru ispred Skupštine, aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, protestovali su juče zbog odluke skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu da ne raspravlja o inicijativi MANS-a o postupanju državnih organa u slučaju nelegalne gradnje na rtu Zavala kod Budve.

Članovi MANS-a su kazali da su „izgradnju počeli uprkos činjenici da nemaju građevinsku dozvolu”. Oni su kazali da je “predviđena spratnost objekta prizemlje i 40 spratova, projektant je Sergej Svetozarevič, a izvođač firma DOO Svetozarevo”. Dozvolu za gradnju će, kako je pisalo na tabli koju su istakli ispred ulaza, dobiti uskoro.

Članovi MANS-a htjeli su da dobiju i priključak za struju u zgradi Skupštine, ali su im ljudi iz obezbjeđenja rekli da to ne mogu učiniti, jer nisu podnijeli zahtjev.
U „gradnji” su učestvovali i poslanici koji su, dok je trajao performans, ulazili u zgradu parlamenta, Goran Batrićević i Zarija Pejović (PzP), Vasilije Lalošević (SNP) i Andrija Mandić (SNS), dok poslanici DPS-a nijesu bili voljni da pomognu.

Aktivisti MANS-a, koji su na glavama imali šljemove, pored materijala za gradnju, postavili su i žicu za veš na kojoj su se sušile oprane novčanice od po sto eura. Na žici je bio okačen i plakat na kome je pisalo da je projekat pomogla “Naša banka-osnovana devedesetih godina na Kipru”.

Koordinator MANS-a Dejan Milovac rekao je da će „izgradnja” koštati milijardu eura i da će zaposliti sve nezaposlene u Crnoj Gori, pa ne očekuje da će se nadležni organi držati zakona i da će MANS imati problema sa raznim inspekcijama.

Komentari su isključeni.