Reakcija na izjavu Nasera Keljmendija

1

Izjava Nasera Keljmendija je dokaz da se organizovani kriminal plaši građana koji su istrajni i uporni u borbi za oslobođenje Crne Gore, jer su sami šefovi počeli da se uključuje u odbranu svojih interesa.

Nakon neuspješnih pokušaja u liku Dragovića, Badže, Mekića, Kilibarde i Vukovića, sada se u podmetanja uključio čovjek koga smatraju jednim od najvećih narko bosova na Balkanu, što pokazuje da građanski protesti tresu sam vrh organizovanog kriminala u sprezi sa obavještajnim strukturama.

Svojom izjavom Keljmendi je potvrdio da smo uspješno raskrinkali njihov plan i još jednom pokazao da te strukture imaju snažan uticaj i veze sa nekim medijima.

Mi ćemo nastaviti da se borimo da lica poput Keljmendija robijaju, a ne da daju intervjue, osim kao svjedoci saradnici.

Međutim, najvažnije je podvući činjenicu da ni jedna institucija sistema koja bi trebala da se bori protiv organizovanog kriminala nije uradila ništa povodom Keljmendija i njegovog višegodišnjeg poslovanja u Crnoj Gori, kupovine brojnih nekretnina i firme koja radi već godinama.

Kada je MANS, umjesto policije i tužilaštva, prikupio podatke o nelegalnoj gradnji i sumnjivom kapitalu koji je ulagao Keljmendi, naše tužilaštvo se nije bavilo porijeklom novca za nezakonitu izgradnju velelepnog hotela i 225.000 eura uplaćenih za njegovu „legalizaciju“ koja je, prema priznanju samog Keljmendija, izvršena na nezakonit način.

Dok sva tužilaštva u regionu pokušavaju da uhapse Keljmendija, zahvaljujući radu MANS-a, naše tužilaštvo je imalo dokaze koje je ignorisalo i sa njim se dogovorilo o „kazni“ od 10.000 eura za djecu Ulcinja, za najblaže od svih krivičnih djela za koje smo ga osumnjičili.

Odnosno, institucije sistema koje su zahvaljujući radu MANS-a, a ne sopstvenom angažmanu imale dokaze da je Naser Keljmendi počinio bar jedno krivično djelo, su njega pustile na slobodu.

To jesu najvažnije činjenice jer pokazuju da su naše institucije zarobljene. Licemjerje tužilaštva, javne i tajne policije u slučaju Nasera Keljmendija, koga su pustili na slobodu, i Šarića i Kalića koji su uspjeli da „pobjegnu“, iako imamo najveći broj policajaca po stanovniku u Evropi, su činjenice sa kojima se moramo suočiti i boriti za oslobođenje institucija sistema od okova organizovanog kriminala.

U našoj borbi protiv organizovanog kriminala jesmo očekivali podvale i podmetanja od strane tajne policije i sa njom povezanih kriminalaca, ali smo očekivali i da će ti njihovi pokušaji biti inteligentniji.

Mi pozivamo građane da budu istrajni u borbi za slobodu institucija, a protiv pojedinaca koji primaju ogroman novac od Keljmendija i kriminalaca njegovog ranga da bi donosili odluke pogubne za ovu državu i njenu ekonomiju i da dođu na građanski protest 31. maja u 18. časova.

Vanja Ćalović
Izvršni direktor

1 Comment

  1. Mi pozivamo građane da budu istrajni u borbi za slobodu institucija, a protiv pojedinaca koji primaju ogroman novac od Keljmendija i kriminalaca njegovog ranga da bi donosili odluke pogubne za ovu državu i njenu ekonomiju i da dođu na građanski protest 31. maja u 18. časova.

    Vanja Ćalović
    Izvršni direktor………………………………………………….Draga moja Vanja, mislim kad bi cg majke radjale sinove kao sto si ti a ne ovu gamad( bez uvrede, to je moje misljenje ) druge bi nam ptice pevale…