U prvoj sedmici skoro 100 pitanja za poslanike

0

Samo u prvoj sedmici od kada je aktivirana nova mobilna aplikacija MANS-a “Pitajte poslanike” građani su svojim predstavnicima u Skupštini Crne Gore uputili gotovo 100 pitanja, što dodatno potvrđuje opravdanost uspostavljanja ovakvog načina komunikacije između građana i poslanika.

Ovi podaci posebno ohrabruju kada se uzme u obzir negativna kampanja pojedinih poslanika kojima će ipak trebati dodatno vrijeme da shvate da komunikacija sa građanima nešto što je potpuno normalno i poželjno ukoliko žele da se ozbiljno bave politikom.

Tokom prethodnih sedam dana najviše pitanja je dobila Draginja Vuksanović (6 pitanja), zatim Raško Konjević  i Aleksandar Damjanović koji su dobili po pet pitanja.

Po tri pitanja su dobili poslanici Petar Ivanović, Obrad Stanišić, Branka Bošnjak, Branko RadulovićLjiljana ĐuraškovićStrahinja BulajićAleksa Bečić, Srđan Milić, Neđeljko RudovićAndrija Popović. Ostali poslanici su dobili po dva ili manje pitanja.

Kada su u pitanju odgovori građanima, najažurniji u prethodnoj sedmici su bili Raško Konjević i Srđan Milić, te poslacini vladajuće koalicije Petar Ivanović i Andrija Popović, kao i poslanik Neđeljko Rudović.

Smatramo da prvi rezultati korišćenja ovog servisa pokazuju da postoji potreba za intezivnijom komunikacijom između poslanika i građana, te da će građani nastaviti da je koriste u narednom periodu još aktivnije, kako samu mobilnu aplikaciju, tako i formu koja postoji na internet stranici MANS-a.

MANS će u narednom periodu redovno informisati javnost o tome koliko građani koriste ovu aplikaciju, koje su teme koje najviše interesuju građane, te koji poslanici redovno ili manje ažurno odgovaraju na pitanja građana.

MANS još jednom poziva sve one koji već nisu, da besplatnu mobilnu aplikaciju „Pitajte poslanike“ preuzmu sa Google Play Store-a, ili pitanja za poslanike pošalju preko našeg sajta (https://mans.co.me/pitajte-poslanike/).

 

MANS

Komentari su isključeni.