Vlast pokušava na sve načine da opstruira protest

3

Podgorica – Vlast se uplašila velikog protesta 18.marta i najavljenog dolaska velikog broja radnika sa sjevera, pa pokušava na sve načine da ga opstruira.

Iako su MANS, Unija slobodnih sindikata i Studentska unija prikupili novac za prevoz građana sa sjevera, jedan broj autoprevoznika otkazao je u posljednjem trenutku ranije dogovorene aranžmane pravdajući to navodnim hitno iskrslim obavezama.

Uprkos tome organizatori protesta neće odustati da pomognu radnicima, nezaposlenima, studentima, domaćicama, penzionerima… da dođu u Podgoricu i poruče Vladi da ovako više ne može.

Takođe, molimo građane Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Mojkovca, Kolašina, Pljevalja … koji su planirali u sopstvenoj režiji da dođu na veliki protest, da prime sugrađane koji će u nedjelju ujutru na stajalištima za autobuse čekati prevoz.

Organizatori protesta su dobili informacije da su mnoge gradske službe, ali i direktori nekih škola, 18.mart proglasile radnim danom, zaprijetivši zaposlenima otkazima i smanjenjima zarada, a sve u cilju opstrukcije protesta.

Pozivamo sve državne službe da prestanu sa ucjenama, prijetnjama i zastrašivanjima zaposlenih, kao i inspekciju rada da provjeri da li je to po zakonu i da li će oni koji budu radili za to biti i adekvatno plaćeni. Takođe pozivamo građane koji budu imali probleme zbog protesta da nam se jave i da računaju na našu pomoć.

Poručujemo vlastima-koliko god se trudili neće nas uplašiti i zaustaviti u namjeri da kažemo Vladi dosta je bilo, VRIJEME JE!

MANS

3 Comments

  1. Ova vlast zaslužuje da se više ne zove vlast!Ona nije samo dovela zemlju do bankrota,već svojim kukavičlukom da se suoči s rezultatom svojih nedjela izaziva gađenje kod sve većeg broja građana.Vrijeme je da se očiste Augijeve štale!Neka ih mutna voda odnese!

  2. E kakva je to stoka to svijet gledao nije. I po Novom svasta rade, kukala im majka sta ih ceka. Nicija do zore nije gorjela pa nece ni njihova. Podrska svima a najveca vama iz mans-a, vi ste najsvetlija tacka u CG, hvala sto postojite. Hvala sto probudiste uspavani narod …… ma beskrajno hvala za sve.
    CRNA GORO VRIJEME JE!

  3. VrijemeDaSeMijenjaUstav

    A od kad je crnogorski a ne srpski? Jel’ neka greška ili je ovo diskriminacija većine građana koji govore našim jednim i jedinim jezikom?