Sedam opština uvećalo izdatke i potrošilo 6,3 miliona u izbornom periodu

0

Sedam crnogorskih opština, u kojima glasa gotovo 60 odsto biračkog tijela Crne Gore, u tri izborna mjeseca 2016. godine, za lokalnu infrastrukturu trošilo mjesečno tri puta više novca nego u prvih šest i po mjeseci 2016. godine, koji su bili neizborni.

Opštine Podgorica, Herceg Novi, Nikšić, Kotor, Tivat, Pljevlja i Cetinje su u predizbornom periodu za lokalne radove potrošile oko 6,3 miliona eura, za razliku od 4,5 miliona, koliko je potrošeno za prvih šest i po mjeseci 2016. godine.

Posmatrano po opštinama, Glavni grad Podgorica je u izbornom periodu za lokalnu infrastrukturu potrošio 3,27 miliona, odnosno prosječno mjesečno oko milion eura. U neizbornih šest i po mjeseci potrošio je otprilike istu sumu, tj 3,28 miliona eura, ali je mjesečni prosjek potrošnje bio pola miliona, pa proizilazi da je ove izdatke duplirao u vrijeme izborne kampanje.

Opština Herceg Novi potrošila je u izbornom periodu za lokalne radove 804 hiljade eura ili prosječno 268 hiljada mjesečno, dok je u neizbornom dijelu godine potrošila ukupno 240 hiljada eura ili 37 hiljada na mjesečnom nivou, što znači da se radi o sedam puta većoj potrošnji.

Sličan tend je primjetan i kod Opštine Nikšić, koja je u tri predizborna mjeseca potrošila 780 hiljada eura, odnosno u prosjeku 260 hiljada na mjesečnom nivou. Istovremeno, zvanični podaci pokazuju da je ta opština u prvom dijelu 2016. godine za lokalne radove izdvojila oko 238 hiljada ili 37 hiljada mjesečno, pa proizilazi da je uvećala potrošnju za sedam puta.

Kompletnu studiju slučaja možete preuzeti OVDJE

Komentari su isključeni.