Hapšenje građana je nastavak besprizornog kršenja ljudskih prava od strane policije

0

Hapšenje građana koji su performansom željeli da iskažu svoje mišljenje i pruže otpor demagogiji i licemjerju vlasti je nastavak besprizornog kršenja ljudskih prava od strane policije i nema sumnje da takvo ponašanje postaje praksa koja stavlja potpis novog direktora, Slavka Stojanovića, na kvazi-evropsku agendu vlade Mila Đukanovića.

Ovo je već drugi put da policija na čelu sa Stojanovićem hapsi građane koji organizuju performans i akciju gradjanske neposlušnosti što predstavlja brutalno kršenje prava na slobodu izražavanja.

Takve akcije pokazuju da režim nerviraju metode nenasilnog otpora, jer mu urušavaju autoritet, dok su mu legitimitet uništile izborne mahinacije koje je otkrila afera “Snimak”. Novca je sve manje zahvaljujući organizovanom kriminalu u privatizaciji koji je uništio privredu, a sve manje građana vidi bilo kakvu perspektivu sa neodgovornom i korumpiranom vlašću, svjesni da uz glas prodaju i budućnost svojih potomaka.

Režimu koga se građani ne plaše i ne vjeruju da je izabran na fer i demokratskim izborima, koji ima sve manje novca za kupovinu socijalnog mira, a sve više troškova korupcije građanima dolazi na naplatu, ostaje samo gola sila da povrati kontrolu. Zato novi direktor policije hapsi sve one koji se usuđuju da na bilo koji način priže otpor korupciji i kriminalu.

MANS podržava sve oblike nenasilne građanske neposlušnosti koje poznaje savremeni svijet i koji imaju za cilj da ukažu na ključne probleme u društvu i nastavićemo da se borimo za pravo na slobodu govora svakog građanina Crne Gore.

Naš pravni zastupnik, Veselin Radulović, će pružiti pravnu pomoć mladim ljudima koje je policije prije tri dana uhapsila zbog toga što su se usudili da budu građani i bore se za svoje pravo da kažu šta misle o odlukama vlasti, pravo koje im je garantovano Ustavom i svim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

MANS

Komentari su isključeni.