Lukšić prikriva korupciju u aferi Telekom

0

Crnogorski zvaničnici upiru se da zabašure aferu Telekom i prikriju tragove koji po dosadašnjim informacijama vode do samog državnog vrha.

Premijer Igor Lukšić kada mu odgovara utiče na rad vrhovnog državnog tužioca, kao u aferi Listing, a kad to nije u interesu vlasti i njegovog mentora, on se sjeti nezavisnosti pravosuđa.

Lukšić je juče Ranki Čarapić poručio da ne bi trebalo da se bavi cjelokupnom privatizacijom Telekoma, jer je to nadležnost mađarskog tužilaštva.

Ako premijer misli da Čarapić ne zna da joj je posao da provjeri svu dokumentaciju koja je u vezi sa privatizacijom Telekoma, onda neka pokrene pitanje njenog rada.

Ukoliko međutim on i njegova partija podržavaju Ranku Čarapić neka joj makar formalno dozvole da se umiješa u svoj posao i utvrdi da li je bilo korupcije na visokom državnom nivou i ko je uzeo 4, 47 miliona eura.

Takođe, posljednji istupi Vesne Medenice i Zorana Đikanovića u službi su zametanja tragova do krivaca za primanje milionskog mita i skidanja vlastite odgovornosti u ovoj aferi.

Tako predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti tvrdi da su podatke do kojih su došli dostavili tužilaštvu, dok Medenica objašnjava da to nije bilo za njena mandata već kada je nasledila Ranka Čarapić.

Sadašnja tužiteljka je međutim već ranije saopštila da je ona tu istragu okončala i da ništa sumnjivo nije našla.

Vesna Medenica je pomenula i vještačenje profesora Ekonomskog fakulteta, koji su, kako ona kaže, utvrdili da su konsultantski ugovori sa „Sigmom“ i „Rawleigh Trading“ bili čisti „sa stanovišta procedure zaključivanja, ugovaranja i isplate cijene”.

Sadržaj, ali i datume ugovora, po kojima je sestra visokog vladinog zvaničnika primila mito, Medenica ne pominje iako je američka istraga utvrdila da su sporni.

MANS

Komentari su isključeni.