MANS prati ponovljene izbore na biračkim mjestima u Podgorici i Danilovgradu

0

MANS-LogoMANS će uz podršku svojih posmatrača pratiti i ponovljene izbore u Podgorici i opštini Danilovgrad koji su zakazani za 08. jun. Na 6 biračkih mjesta MANS će imati ukupno 13 posmatrača, a osim toga podršku će imati i od mobilne ekipe kao što je to bilo 25. maja.

Ponovljeni izbori će se održati na biračkim mjestima broj 117 i 117-A u osnovnoj školi “29 novembar” Dinoša za gradsku opštinu Tuzi, te na biračkom mjestu broj 32 u školi “Đoko Prelević” na Ublima. Osim toga, ponovljeni izbori se organizuju i za tri biračka mjesta u Opštini Danilovgrad i to br. 32 – Lazine, br. 9- Gostilje i br. 19 – Kujava.

Kao i tokom izbora održanih 25. maja, posmatrači MANS-a će pratiti kompletan izborni proces, počev od pripreme biračkih mjesta i materijala, pa sve do završetka glasanja i utvrđivanja izbornog rezultata.

Osim toga, i u nedjelju će telefoni MANS-a za prijavu korupcije (020 266 326, 069 446 094) biti na raspolaganju građanima koji budu imali informacije o izbornim nepravilnostima, a to će moći uraditi i preko sigurne online platforme www.prijavikorupciju.me

Sve utvrđene nepravilnosti će biti dokumentovane i nakon izbora prijavljenje nadležnim izbornim komisijima u skladu sa zakonom. MANS će tokom dana informisati medije o radu posmatrača na biračkim mjestima i eventualnim nepravilnostima.

MANS ovim putem još jednom apeluje na sve učesnike izbornog procesa da ponovljeni izbori na pomenutim biračkim mjestima proteknu uz puno poštovanje zakonskih procedura, ali i javnog reda i mira.

Posevno apelujemo na biračke odbore na pomenutim biračkim mjestima, ali i na aktiviste svih političkih partija da posmatračima MANS u nedjelju omoguće nesmetano praćenje izbornog procesa i ne dozvole da se ponovi maltertiranje naših ljudi poput onog koje su doživjeli tokom prethodnih izbora.

MANS

Komentari su isključeni.